Glenn Hughes
Glenn Hughes Glenn Hughes

Glenn Hughes (Deep Purple) - 50 years Burn Album Tour 2024

woensdag 15 mei 2024 19:30 tot 23:30

Voice of Rock’ Glenn Hughes is de voormalige bassist en zanger van Deep Purple. Geen enkele andere rockmuzikant heeft zo’n kenmerkende stijl gecreëerd waarin de beste elementen van hardrock, soul en funk samenkomen. Tijdens deze show zal hij nummers van Deep Purple’s legendarische rockalbum Burn uit 1974 uitvoeren, samen met nummers van Mark III en Mark IV. Glenns band bestaat uit Soren Andersen (gitaar), Ash Sheehan (drums) en Bob Fridzema (keyboards).

In 1973 sloot Hughes zich aan bij Deep Purple. De bezetting van de legendarische hardrockband bestond toen naast Glenn uit gitarist Ritchie Blackmore, toetsenist Jon Lord, drummer Ian Paice en zanger David Coverdale, ook wel bekend als de Mark III. Burn is het 8e studioalbum van Deep Purple en het eerste van de Mark III line up. Met de toevoeging van Coverdale en Hughes werd Purple’s hardrockgeluid meer boogie-georiënteerd, met elementen van soul en funk, dat hoorbaar is op dit album en het album wat daarna kwam, Stormbringer.

Support: King Herd

De alternatieve rockband King Herd werd in 2021 opgericht uit leden van bands als Northstar, Alaska en Raven Vandelle. Denk aan zware riffs, geweldige melodieën, een pittige ritmesectie en een zanger met een geweldige stem.

Locatie