Afbeelding
DEZO

Energiecafé: Warmtepomp als alternatief

dinsdag 9 april 2024 19:30 tot 22:00

Ontdek de Toekomst van Verwarming: Het Energiecafé over Warmtepompen

Ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame verwarming? Dan is het Energiecafé van DEZO over warmtepompen op 9 april in De Herberg, Dorpsstraat 59, een evenement dat je niet mag missen! We gaan dieper in op de vraag of de warmtepomp een waardig alternatief kan zijn voor de traditionele CV-ketel, vooral in bestaande woningen.

In de afgelopen jaren hebben warmtepompen een revolutionaire transformatie ondergaan. Moderne warmtepompen kunnen hogere temperaturen halen, zijn financieel toegankelijker geworden en bieden een breder scala aan varianten, waardoor er voor bijna elke bestaande woning een passende oplossing te vinden is.

Tijdens het Energiecafé zullen we verschillende onderwerpen behandelen:

Hoe werkt een warmtepomp?

Welke soorten warmtepompen zijn er beschikbaar?Wat zijn de voor- en nadelen van lage temperatuur verwarming?

Welke warmtebronnen kunnen worden gebruikt?

Wat zijn de verschillende afgiftesystemen?

Waar moet je rekening mee houden voor een goedwerkende installatie?

Hoe kan een warmtepomp energie opslaan?

Wat zijn de totale kosten over de gebruiksduur in vergelijking met een CV-ketel?


We zullen specifiek onderzoeken of de warmtepomp een geschikte vervanging kan zijn voor een CV-installatie in bestaande woningen.

In verband met de inrichting van de ruimte en de catering is het zeer gewenst om je vooraf aan te melden. Bezoekers die niet aangemeld zijn lopen het risico dat ze niet binnen mogen bij een volle zaal.

Aanmelden kan eenvoudig via de website: www.dezo.eu

Locatie