Afbeelding
Theo van Houdt

Kunst van porselein & In de natuur geen zebrapad

zaterdag 23 maart 2024 16:00 tot donderdag 23 mei 17:00

Laat je verrassen door de groepsexpositie ‘Kwetsbaar en fragiel, sterk en robuust – kunst van porselein’ en de solo-expositie van Pala Salih, getiteld ‘In de natuur geen zebrapad’. Beide exposities zijn tot en met donderdag 26 mei te zien bij kunstgarage Franx, Vlamingstraat 1 in Zoetermeer.

In de expositie Kwetsbaar en fragiel, sterk en robuust – kunst van porselein draait het om de veelzijdigheid van porselein. Onder leiding van curator Piet Augustijn tonen elf kunstenaars een scala aan vazen, kommen, wandstukken en andere vormen van dit bijzondere keramiek bij kunstgarage Franx.Deelnemende kunstenaars: Wim Borst, Wilma Bosland, Marja Kennis, Lut Laleman, Thérèse Lebrun, Adriaan Rees, Beatrijs van Rheeden, Mariëtte van der Ven, Claire Verkoyen, Henk Wolvers en Yuk Kan Yeung.

In de natuur geen zebrapad toont het intrigerende werk van Pala Salih. De kunstenaar is geboren in Koerdistan, woont sinds 1993 in Nederland en heeft een atelier in Zoetermeer. Hij verbleef een aantal jaren te midden van de natuur en die ervaring is te zien in zijn schilderijen. “Vaak wordt gezegd dat mijn werk te maken heeft met het landschap. Dat klopt, maar het gaat ook om de ontwikkeling. Wat ik zie, wat ik meeneem en wat ik hoor.”

Locatie