Afbeelding
Hof van Seghwaert

Kom vogels tellen in de perenboomgaard.

zaterdag 28 januari 2023 13:00 t/m 15:00

In perenboomgaard de Hof van Seghwaert houden we van vogels. Bij de jaarlijkse nationale vogeltelling op zaterdag 28 januari gaan we op onderzoek uit om te kijken welke vogels er in en om onze boomgaard leven. We nodigen jou uit om met ons mee te tellen. We vertellen je graag meer over de vogels in de stad. 

Maar dat is nog niet alles. We gaan ook vogelvoerkopjes maken die je thuis in de tuin of op je balkon kan hangen. Zo help je de vogels om ook in de winter genoeg voer  te vinden. Zin om mee te doen? Kom op zaterdag 28 januari naar de Hof van Seghwaert. Tijd: 13:00 tot 15:00 uur. De kosten zijn € 2,00  voor volwassenen, € 1,00 voor kinderen en mensen met een Zoetermeerpas mogen gratis meedoen. Neem je eigen kopje mee! Aanmelden is niet nodig.

Het is een mooie gelegenheid kennis te maken met de perenboomgaard, een voor velen onbekend stukje natuur in Zoetermeer.  Naast de perenboomgaard is er een wijngaard, een moestuin, een stiltetuin, een kruidentuin   en een klein winkeltje waar producten uit de eigen boomgaard worden verkocht.  Voor de kinderen is er  een speeltuin met uitkijktoren, belevenisbakken, een blotevoetenpad, een zwerfboekenstation  en er zijn  kippen en konijnen. Wilt u even bijkomen dan kunt u een kopje koffie of thee op het terras drinken. 

Adres: de Hof van Seghwaert ligt naast de parkeerplaats achter Gaardedreef 169. Slechts 2 minuten lopen van Randstadrail halte Seghwaert. 

Locatie