Bridge in een Flits (Bridgeles voor beginners)
Bridge in een Flits (Bridgeles voor beginners) Bridgeschool Zoetermeer

Bridge in een Flits (Bridgeles voor beginners)

maandag 3 oktober 2022 13:00 tot maandag 9 januari 16:15

Leer bridge in een flits!

We weten dankzij onderzoek steeds beter wat mensen kunnen doen om hun risico op dementie te verkleinen. Helaas is er geen methode die garandeert dat je geen dementie krijgt. Wel laat onderzoek zien dat een actief brein de kans op dementie vermindert. Doordat je hersenen actief blijven, werken hersenfuncties zoals het geheugen ook beter. 

Leren

Leren is het vergroten en uitbreiden van wat we kunnen. Zo krijgen mensen met een goede opleiding minder vaak dementie. Leren zorgt kennelijk voor een soort reserve. Maar ook op latere leeftijd is de hersenen actief houden belangrijk. 

Ingewikkelde stimulatie

Niet alleen leren stimuleert de hersenen. Ook hobby’s die we in onze vrije tijd doen, laten een effect zien. Het gaat dan wel om ingewikkeldere activiteiten, zoals een vreemde taal leren, een muziekinstrument bespelen of strategische spellen als dammen, schaken en bridge. Ook regelmatig bezoek aan musea of opera hebben een positief effect. Wie na het pensioen (vrijwilligers)werk blijft doen, krijgt minder vaak dementie. 

Sociale contacten

Mensen met minder sociale contacten lopen extra risico op dementie. We weten niet precies hoe dat komt. Waarschijnlijk spelen een aantal factoren samen. Zo zijn sociale contacten een goede manier om de hersenen te activeren. Daarnaast zijn mensen die zich eenzaam voelen ook extra vatbaar voor somberheid en depressiviteit.

Wat kun je doen?

Op zoek naar een nieuwe hobby, waarbij leren, gezelligheid en sociaal contact voorop staat? Bridge is een leuk en zeer veelzijdig kaartspel en het verveeld nooit! 

De beginners bridgecursus omvat een aantal onderdelen, welke de beginner zich over een periode van 13 cursusdagen eigen kan maken. Deze cursus start in september 2022 op maandagmiddag óf op dinsdagavond.

Je kunt je alleen opgeven; maar ook met een partner. Deze cursus is een geweldige  wijze om nieuwe contacten op te doen en zo nieuwe mensen te leren kennen die net als jij een nieuwe hobby willen oppakken. Omdat bridge uiteindelijk in groepjes gespeeld wordt vormen zich tijdens de lessen vanzelf leuke contacten. 

Voor meer informatie: 06-29.39.66.11. of www.bridgeschoolzoetermeer.nl 

Locatie