Eigenaar Ritez met links de auto van Michel Verhoeven.
Eigenaar Ritez met links de auto van Michel Verhoeven.

Haal het beste uit je auto, optimaliseer je motorsoftware bij EQ Performance

Algemeen 80 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs - Ritez Ori begon in oktober 2015 met EQ Performance. De letters EQ staan voor de afkorting Equalizer. Met een equalizer kun je de kwaliteit van de audio perfect afstellen, zodat de geluidset de beste prestaties levert. Dit is eigenlijk precies wat EQ Performance doet, namelijk het afstellen van de software voor het optimaal presteren van de motor. Dit zorgt voor veel voordelen, waardoor de auto efficiënter gaat rijden. 

De optimalisatie is duurzaam en veilig voor de auto. EQ Performance werkt met een persoonlijke en transparante benadering naar de klant. Ritez nodigt iedereen die geïnteresseerd is in de optimalisatie uit om een kijkje te komen nemen bij EQ Performance. Lezers van Hart van Lansingerland, die de software van hun auto willen optimaliseren, krijgen op vertoon van de krant 30 euro korting, neem gerust een kijkje de koffie staat klaar!

Van het bedrijfsleven naar een eigen onderneming
Vanaf 2005 zat Ritez in het bedrijf voornamelijk in de energiemarkt. Ritez begon hier als een manusje van alles. Na 11 jaar in de energiemarkt te hebben gezeten ,waarvan de laatste drie jaar als operationeel directeur, was Ritez toe aan iets nieuws. De uitdaging van het bedrijfsleven was weg. Ritez wilde het liefst iets voor zichzelf beginnen. Eind 2014 stopte hij met zijn werk als operationeel directeur, zonder enig plan om iets nieuws te beginnen. Hij had op dat moment de luxe om te kunnen stoppen en wilde het even laten rusten om te kijken wat er op zijn pad zou komen. Hij was ervan overtuigd dat er wel iets passends zou komen. Dat voorgevoel bleek te kloppen. Zijn belangrijkste drijfveren om iets voor zichzelf te beginnen was vrijheid. “Ik vind persoonlijk vrijheid een van de belangrijkste dingen die er zijn. Door eigen ondernemer te worden, creëerde Ritez deze vrijheid voor zichzelf. De eerste jaren heeft Ritez veel zelf in het bedrijf gewerkt. Zowel in de werkplaats als achter de schermen. “Alles wat ik verdiende ging weer terug in de zaak.”

Een van de medewerkers tijdens de werkzaamheden.

Het bedrijf bleef groeien, waardoor hij na drie jaar op het punt kwam, om een deel van de beoogde vrijheid te pakken. Hij kon namelijk mensen in dienst nemen, waardoor hij niet meer operationeel bezig hoefde te zijn en zich meer kon richten op de groei van EQ Performance. Inmiddels werken er binnen de EQ Performance group vijf werknemers en is er in 2019 een tweede filiaal geopend in Leusden om een betere dekking te hebben in Nederland. EQ Performance krijgt klanten uit het hele land en de software wordt wereldwijd verkocht. Ritez was vroeger altijd een fervente autoliefhebber, inmiddels is het spannende eraf, maar houdt hij nog wel van auto’s. Een garagist waar Ritez altijd zijn auto naartoe bracht opperde de mogelijkheid voor Ritez om auto’s te gaan chiptunen, zoals dat werd genoemd. Ritez had hier zo zijn twijfels over. Hoewel hij er zelf wel eens gebruik van had gemaakt, weet hij hoe men tegen chip tunen aankijkt. Het geeft het gevoel dat het om louche handel gaat, terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is. Het is een interessant product dat de aandacht verdiend. Ritez nam de uitdaging aan en wilde er alles aan doen om een game changer in de wereld van chip tunen te worden. Hij bedacht een aanpak waarbij het product op een transparante manier wordt vermarkt, waarbij de uitstraling en transparantie een belangrijke rol spelen. 


“De optimalisatie van de software, is duurzaam en veilig voor de auto”


Voordelen van optimalisatie
Elke auto heeft tegenwoordig een ingebouwde computer die de auto aanstuurt. De computer regelt de motor, zodat de auto goed blijft rijden. Vanuit de autofabriek wordt er een bepaald type software op de computer gezet. EQ Performance kan de software zodanig op maat aanpassen, dat de auto efficiënter gaat rijden. De efficiëntie zorgt voor extra vermogen en in veel gevallen een beter brandstofgebruik waardoor de auto ook zuiniger wordt. Bij dieselvoertuigen kan dit tot 12% brandstofbesparing per maand leiden. Het resultaat blijft binnen de EU emissie eisen, dus klanten zullen nooit problemen ervaren bij een APK keuring. De optimalisatie is vrijwel geschikt voor alle diesel en benzine auto’s met een turbolader. Na optimalisatie kan de totale performance van de auto tot wel 30% verbeteren. Bij de ontwikkelen van het product is rekening gehouden met de marges waarin bewogen mag worden, zonder dat de kwaliteit of veiligheid van de auto in het gering komt. Bij individuele optimalisatie wordt rekening gehouden met de specifieke factoren van de auto zoals bijvoorbeeld bouwjaar, transmissie en de conditie van de essentiële onderdelen.

Het proces van optimalisatie
De optimalisatie gebeurt in drie stappen. De eerste stap is de voorbereiding. Als eerste wordt het motormanagement systeem uitgelezen. Vervolgens wordt er ter controle van de auto een testrit gereden. Er wordt hier gelet op de huidige staat van de auto en of er bijvoorbeeld haperingen of dipjes zijn. Als alles goed is bevonden wordt de software uit het motormanagement systeem opgehaald. De volgende stap is de optimalisatie. De software wordt aangepast en teruggeschreven op het motormanagement systeem. De derde stap is de kwaliteitscontrole. Er wordt er een tweede testrit gereden om de optimalisatie te controleren. Mochten er eventuele onregelmatigheden naar boven komen, dan worden deze meteen opgelost. Als laatste wordt er samen met de klant een testrit gereden. De klant bestuurt zelf de auto en beoordeeld of hij of zij tevreden is. De optimalisatie is overigens meteen merkbaar. Dit allemaal neemt ongeveer een anderhalf uur in beslag. Klanten kunnen rustig plaatsnemen in de grote comfortabele wachtruimte boven de werkplaats. Er is genoeg ruimte om te werken aan de lange tafels, even uit te rusten in het lounge gedeelte. In de ruimte kunnen klanten onder het genot van een kopje koffie of iets fris gratis gebruik maken van Wifi.

Garantie en services
EQ Performance staat garant voor het leveren van high quality, veilige en betrouwbare producten en geeft daarom ook garanties op alle producten. De producten worden uitvoerig getest en bevinden zich altijd binnen de veiligheidsmarges van het belasting niveau van de motor. Klanten krijgen bij EQ Performance levenslange garantie op de geoptimaliseerde software. Indien klanten binnen veertien dagen niet tevreden zijn met het product, krijgen ze hun geld terug. “Zo zeker zijn we namelijk van onze zaak”, benadrukt Ritez. Na de optimalisatie krijgen de klanten vijf jaar service assist. Mochten er storingen zijn, dan wordt de software gratis uitgelezen. Mocht de dealer na de optimalisatie met een update komen, dan biedt EQ Performance een gratis her-optimalisatie aan. Auto’s tot twee jaar oud met een kilometerstand van 100.000 km krijgen twee jaar motorgarantie. Mochten klanten dit graag willen, dan kan de originele software per e-mail worden toegestuurd. De service voor de klant staat bij EQ Performance hoog in het vaandel. EQ Performance heeft als missie om de klanten de beste customer experience te even en hen te helpen om het beste uit hun brandstofmotor te halen, op een veilige en duurzame manier. EQ Performance wil met de high quality producten en klantgerichte aanpak marktleider worden voor automotive software optimalisatie.

Betrouwbaarheid zorgt voor klanttevredenheid
Ritez staat niet alleen bekend met het optimaliseren van de software, maar ook om de heerlijk gevulde Surinaamse broodjes op vrijdagmiddag. EQ Performance zit op een bedrijventerrein in Berkel en Rodenrijs. In de omgeving is er nauwelijks iets te eten verkrijgbaar, daar speelde Ritez op in. “Ik hou van auto’s en van lekker eten en dat heb ik gecombineerd”, vertelt Ritez lachend. Maar de hoofdmoot blijft natuurlijk het optimaliseren van de sotware. Een kijkje door de reviews laat zien dat klanten voor EQ Performance kiezen om de betrouwbaarheid, om de high quality producten, kennis en ervaring en de optimale servicegerichtheid. Tijdens het interview nemen er enkele klanten plaats in de wachtruimte. Michel Verhoeven komt voor de eerste keer bij EQ Performance. Hij is een echte autoliefhebber en heeft gemiddeld om de drie jaar een andere auto. In de werkplaats staat zijn prachtige Mercedes GLA. Michel is tevreden met zijn huidige auto en wil deze voorlopig ook niet verkopen. Hij besluit om de software te optimaliseren, zodat de auto een betere acceleratie krijgt en net wat sneller in het verkeer is. Zelf komt hij uit Goedereede. Hij vindt het niet erg om drie kwartier te rijden. Hij heeft een goed een eerlijk gevoel bij EQ Performance en dan heeft hij de afstand er wel voor over. De volgende dag laat hij per mail weten dat hij zeer tevreden is over de optimalisatie en de service.

Contactgegevens:
Leeuwenhoekstraat 60
2652 XL Berkel en Rodenrijs
Tel: 085-3011229
E-mail: info@eqperformance.nl
www.eqperformance.nl 


- advertentie -

Uit de krant

Uit de krant