Urban Hockey clinic op een schoolplein in Zoetermeer. Foto: pr
Urban Hockey clinic op een schoolplein in Zoetermeer. Foto: pr

Gastlessen Urban Hockey van MHCZ voor ruim 90 klassen op basisscholen

Actueel 841 keer gelezen

Zoetermeer - De Mixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ) deed in oktober een aanvraag bij het Sportakkoord Zoetermeer. Met succes. Daardoor kunnen ruim 90 klassen op basisscholen in Zoetermeer profiteren van een gastles Urban Hockey door professionele trainers.

Voorzitter Bella Overgoor van MHCZ: “We begrijpen hoe belangrijk en uitdagend het is om leerlingen een gevarieerd en boeiend gymprogramma aan te bieden. Daarnaast willen wij graag onze sport en vereniging laagdrempelig onder de aandacht brengen van de jeugd in Zoetermeer. Door de financiële bijdrage van het Sportakkoord, kunnen we naar de basisscholen toe en kunnen we de gastlessen Urban Hockey bovendien gratis aanbieden. Onze trainers staan te popelen om de leerlingen kennis te laten maken met deze superleuke sport.”

Urban Hockey is een verfrissende en dynamische variant van traditioneel hockey, die ook geschikt is voor jonge en onervaren leerlingen. Het is leuk, energiek en draagt bij aan hun fysieke ontwikkeling, teamwork en behendigheid. Door het speciale materiaal, kan de sport zowel in de gymzaal als op het schoolplein worden beoefend.

Bert Ramackers van de technische commissie voegt toe: “In de meivakantie organiseren we voor de basisscholen in Zoetermeer ook nog een supergezellig schoolhockeytoernooi. Scholen die gebruik hebben gemaakt van het aanbod voor gastlessen, hebben voorrang op deelname. Er is vanuit de scholen veel enthousiasme voor de gastlessen en het schoolhockeytoernooi. Op dit moment is er nog ruimte voor drie scholen waar wij gastlessen kunnen verzorgen.”

Het doel van het Sportakkoord Zoetermeer is om nog meer inwoners van Zoetermeer in beweging brengen én te houden. Dit gebeurt zoveel mogelijk met en door Zoetermeerse organisaties. MHCZ is een van de mede-ondertekenaars van het Sportakkoord en heeft al meerdere initiatieven kunnen uitvoeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27