Eigenaren Bas Aartsen en zijn compagnon Jeffrey Wener zijn maar wat trots op hun Fine Indonesian Dining Restaurant Saputra dat ontstaan is vanuit het bekende Indofoods.
Eigenaren Bas Aartsen en zijn compagnon Jeffrey Wener zijn maar wat trots op hun Fine Indonesian Dining Restaurant Saputra dat ontstaan is vanuit het bekende Indofoods.
Ondernemer in Beeld

Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods)

Actueel 1.495 keer gelezen

Zoetermeer - Sinds de opening in maart hebben veel mensen hun weg naar restaurant Saputra aan het Rakkersveld in de getransformeerde wijk Palenstein gevonden. Het dineren met verschillende gangen en bijpassende wijnen valt erg in de smaak. Om klanten nog meer keuze te geven staat vanaf nu ook de traditionele rijsttafel met gerechten als kip-cashew en een koempoelan van saté op de kaart. Dat wordt smullen bij Saputra.

Zodra je het nieuwe restaurant betreedt heb je het gevoel dat je bij iemand thuis binnenstapt. Lange banken langs de wanden en gezellige zitjes zijn mooi gecombineerd met warme kleuren en natuurlijke materialen. Alles om je heen ademt sfeer en warmte uit. Eigenaren Bas Aartsen en zijn compagnon Jeffrey Wener zijn dan ook maar wat trots op hun restaurant dat ontstaan is vanuit het bekende Indofoods. 

Want bij Saputra bent u echt een avondje uit. Er staan heerlijke specialiteiten op de kaart zoals Bebek Betutu, een gerecht met eend, en Kepiting een authentiek gerecht met soft shell krab. Alle gerechten worden bereid door een chef-kok die dankzij zijn kennis van gerechten, kruiden en specerijen van elke hap een culinair feestje maakt. U kunt er à-la-carte dineren, of in meerdere gangen. Een fraaie collectie wijnen die door een sommelier werden geselecteerd zorgen dat de smaken van de verschillende gerechten helemaal tot zijn recht komen. Veel van de gerechten van Saputra zijn halal. Een mooi pluspunt in deze multiculturele wijk.

Nieuw op de kaart is de bekende rijsttafel van Indofoods. “De Indonesische keuken en onze kaart kennen veel mooie gerechten, maar onze gasten willen af en toe ook gewoon genieten van een lekkere rijsttafel met satés, gesmoord rundvlees, pikante boontjes, tahoe, tempé, geroosterde kokos, gebakken uitjes, zoet/zuur, witte rijst, gebakken rijst en bami.” Deze gerechten en sauzen worden op authentieke wijze gepresenteerd op bananenbladeren. De koempoelan van verschillende satés wordt opgediend op een speciale ‘tafelgril’ van keramiek uit Bali met lavasteentjes. Met de uitbreiding van de kaart hopen Wener en Aartsen hun gasten nog meer keuze te bieden. 

Om aan de groeiende belangstelling te kunnen voldoen is het restaurant met ingang van oktober ook op woensdag en donderdag geopend. “Mensen gaan ook steeds vaker doordeweeks uit eten”. De transformatie van de wijk Palenstein is bijna compleet. Aan de zijkant van restaurant Saputra worden de laatste werkzaamheden verricht voor het nieuwe park dat hier moet verrijzen. “Volgend jaar zomer ziet het er hier heel anders uit en bouwen wij een mooi terras”, vertellen beide heren enthousiast. “Als je dan lekker zit te eten wil je niet meer naar huis!”

Fine Indonesian Dining Restaurant Saputra is gevestigd aan het Rakkersveld 145 en is vanaf oktober van woensdag tot en met zondag geopend. Voor gezelschappen vanaf tien personen is het ook mogelijk om op afspraak bij Saputra te lunchen. Het restaurant biedt plaats aan 35 gasten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18