Het Zoetermeers Mannenkoor zingt bij Molen de Hoop.
Het Zoetermeers Mannenkoor zingt bij Molen de Hoop.

Zoetermeers Mannenkoor als therapeut

Actueel 329 keer gelezen

Zoetermeer - Na de corona pandemie kent het Zoetermeers Mannenkoor een verrassende opbloei. Deze maand meldde zich al het elfde nieuwe lid van dit jaar aan. Het koor is nu aardig op weg naar de tachtig leden. 

Als corona ons één ding heeft duidelijk gemaakt, dan is het hoe belangrijk zingen is voor de lichamelijke en geestelijke fitheid van mensen. Niet alleen voor de longen die een tik van corona hebben meegekregen, ook voor veel andere lichaamsfuncties weten we dat zingen erg goed voor ons is. Het ZMK heeft daarom in de afgelopen weken alle Zoetermeerse huisartsen aangeschreven om hen ook vanuit onze hobby nog eens te wijzen op het belang van zingen. Zij zien mensen in hun spreekkamer voor wie een advies om te gaan zingen bijzonder nuttig is. Het ZMK, maar ook alle andere koren in Zoetermeer zijn beslist bereid al “therapeut” op te treden. Het mes snijdt zo aan twee kanten: de artsen werken dagelijks aan de gezondheid van mensen en wij als koren helpen daar een stevig handje bij. Al die koren trainen hun leden elke week om via hun hobby vrolijk en gezond te blijven.

Na een geslaagd optreden van het ZMK tijdens de z.g. Westland Proms in Naaldwijk afgelopen weekend, is inmiddels het oefenen voor het Kerstconcert van donderdag 22 december a.s. al weer begonnen. Informatie: www.zoetermeersmannenkoor.nl of tel 079 3417179

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38