De overhandiging van de cheque aan stichting Oosterfaantje. Foto: Geuzenloop
De overhandiging van de cheque aan stichting Oosterfaantje. Foto: Geuzenloop

Cheque uitgereikt aan Stichting Oosterfaantje

Actueel 362 keer gelezen

Zoetermeer - Op 25 september jl. werd de Geuzendag Zoetermeer gehouden. Er werd volop gesport en gespeeld. Gelukkig kon er deze editie ook weer worden hardgelopen met de Geuzenloop Zoetermeer.

Omdat het evenement maatschappelijk betrokken wil zijn wordt er voor-, tijdens en na iedere editie aandacht gegeven aan een Zoetermeers goed doel. In 2022 en 2023 is dat Stichting Oosterfaantje. Naast die aandacht wordt er een bijdrage gedoneerd.
Oosterfaantje geeft voedselhulp aan mensen die het (tijdelijk) financieel niet redden om gezonde voeding te kopen. En dan speciaal voor de groep mensen die “een euro teveel heeft voor de Voedselbank, maar een euro te weinig voor de huur”. Door juist hen te helpen kan er iedere dag een gezonde maaltijd op tafel worden gezet en hoeft er geen kind meer met honger naar school of bed te gaan..

Voor het clubhuis van Toervereniging Zoetermeer ´77 werd door organisator René van der Spek (Geuzendag Zoetermeer) een cheque van € 1.426,- overhandigd aan Trijntje Aarden (Stichting Oosterfaantje). Trijntje reageerde verrast: “we zijn enorm blij met deze donatie!”

De eerstvolgende Geuzendag Zoetermeer is op 24 september 2023. Binnenkort is alle relevante informatie te lezen op www.geuzendag.nl.

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38