V.l.n.r.: voorzitter Edwin Vink, secretaris Jan Janssen, penningmeester Ton Barendrecht en Jos Strik voor veilig sporten bij TV Buytenwegh. Foto Kees van Rongen
V.l.n.r.: voorzitter Edwin Vink, secretaris Jan Janssen, penningmeester Ton Barendrecht en Jos Strik voor veilig sporten bij TV Buytenwegh. Foto Kees van Rongen

Edwin Vink vrijwilliger van het jaar bij TV Buytenwegh

Actueel 320 keer gelezen

ZOETERMEER - “Zo’n acht jaar geleden ging het niet goed met Tennisvereniging Buytenwegh. De acht hard court tennisbanen moesten worden vervangen. Hierover ontstond geruzie en dat leidde tot ledenverlies. Na de benoeming van Edwin Vink tot voorzitter trad het herstel in. Hij is een voorbeeld voor alle vrijwilligers, waarop onze vereniging draait,” meent penningmeester Ton Barendrecht.

Door Kees van Rongen

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) organiseerde als erkenning voor alle inspanningen van vrijwilligers de verkiezing van ‘de vrijwilliger van het jaar’. De 1650 verenigingen met meer dan 600.000 tennissers en padellers hadden hiervoor talloze vrijwilligers aangemeld. Buytenwegh stuurde een pitch over Edwin Vink als vrijwilliger voor zijn club. De jury was onder de indruk en koos Edwin tot de top drie genomineerden. Uiteindelijk ging zondag de Zwarte Tulp voor de Vrijwilliger van het jaar naar Monique van Woerkom, bestuurslid bij LTC Hoogvliet. “Maar uiteraard blijft Edwin voor ons dé Vrijwilliger van het jaar,” zegt Ton.

Vrijwilliger
Edwin Vink (54) werd bij de oprichting van tennisvereniging Buytenwegh in 1978 lid van de club. “Ik was compleet verrast door de inzending van onze vereniging voor vrijwilliger van het jaar,” reageert Edwin. “Sinds Edwin voorzitter is van onze vereniging, is er veel ten goede veranderd,” meent Ton. “Acht jaar geleden werd Edwin voorzitter. Langzamerhand keerde de rust binnen de club terug. Op gestructureerde wijze pakte hij de problemen aan.”

Vier padelbanen
De acht hard court tennisbanen zijn een paar jaar geleden vervangen door Top Clay (gravel op tapijt) banen tot ieders tevredenheid. Een ondergrond die veel minder belastend is voor de gewrichten. Bovendien is ingespeeld op de vraag naar padelbanen. Padel, een mix tussen tennis en squash in een soort kooi, waarbij men ook de wanden kan gebruiken, is een snel groeiende sport. De sport die in Spanje is ontstaan, groeit in populariteit. TV Buytenwegh was de eerste Zoetermeerse vereniging die padel introduceerde. Bij Buytenwegh kon al het hele jaar door worden gespeeld op twee banen. Inmiddels zijn er vier padelbanen.

Groei
“Na de vernieuwing van de acht tennisbanen hebben we leden die waren opgestapt weer terug zien komen,” vertelt Ton Barendrecht. “In de afgelopen twee jaar zagen we de vereniging zelfs groeien met maar liefst 26 procent tot nu 748 leden. Dan tellen we de vele tientallen mensen niet mee, die elk jaar voor een kort lidmaatschap in de zomer of winterperiode kiezen. Vele leden zijn gemotiveerd om actief mee te helpen aan onderhoud en vernieuwing van het tennispark. Zo werd de binnenruimte van het clubgebouw vernieuwd. Er kwamen gezellige zitjes en een nieuwe bar. Ook zorgen led-lampen voor de verlichting van het tenniscomplex. Daarnaast werd het dak van het clubgebouw voorzien van 99 zonnepanelen en er werd een compleet nieuw jeugdhonk ingericht. De club is weer een sociale plek met een mix van gezelligheid en prestatie.”

Buytenpark
Diep in het groen verscholen van het Zoetermeerse BuytenPark (wijk 17) ligt TV Buytenwegh, uitstekend bereikbaar nabij het ‘baken’ van SnowWorld.
Al vanaf 23 augustus 1978 een betrokken en gezellige club.
TV Buytenwegh wil graag betaalbaar tennissen en padellen mogelijk maken voor iedereen: arm en rijk, kleurrijk, jong & oud, prestatie- of recreatief-gericht. Iedereen met een beperking doet ook mee.
Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.tvbuytenwegh.nl.

Uit de krant