Het team van het verkiezingsdebat vlnr Hans Ouwerkerk, Fred Wolters (techniek), Fred Roland en René van Geffen (foto Gerard van Warmerdam)
Het team van het verkiezingsdebat vlnr Hans Ouwerkerk, Fred Wolters (techniek), Fred Roland en René van Geffen (foto Gerard van Warmerdam) Gerard van Warmerdam

Streekblad en ‘Focus’ organiseren verkiezingsdebat

Actueel 773 keer gelezen

Zoetermeer - Het Streekblad houdt op dinsdag 1 maart het groot verkiezingsdebat 2022. Voor deze editie werkt het Streekblad samen met Focus op Zoetermeer. Focus maakt een registratie van het debat en zendt dat vanaf zaterdag 5 maart uit via hun site. Het debat wordt in bedrijvencentrum Sharebiz gehouden en er kan beperkt publiek bij zijn.

René van Geffen en Hans Ouwerkerk gaan net als vier jaar geleden het debat leiden. Van Geffen (oud-journalist Haagsche Courant) en Ouwerkerk (oud-journalist en ondermer) zijn beiden gepokt en gemazeld in de journalistiek. “Maar”, zegt Van Geffen, “we zijn vooral ook betrokken inwoners van Zoetermeer. En dat maakt, zo hebben we vorige keer wel gemerkt, de gesprekken extra leuk.” Het duo zegt dan ook uit te kijken naar het debat.
Ouwerkerk heeft overigens al een klein beetje kunnen oefenen. Zo heeft hij onlangs vier lijsttrekkers voor Focus op Zoetermeer mogen interviewen. “Wij zijn begonnen aan een serie korte gesprekken met alle lijsttrekkers van de Zoetermeerse partijen”, vertelt Fred Roland van Focus op Zoetermeer. “Onze vaste presentator was door corona geveld en toen hebben we Hans gevraagd om in te vallen.” De komende weken komen deze filmpjes online en zijn onder andere te zien via www.focusopzoetermeer.nl en op Facebook.
De gemeenteraadsverkiezingen worden op 16 maart gehouden en er doen maar liefst veertien partijen aan mee. “We kunnen met GOED en Forum voor democratie ook weer twee nieuwkomers verwelkomen”, zegt Van Geffen. “Veertien partijen betekent dat er flink wat te kiezen is. Met dit debat hopen we de inwoners te helpen om een keuze te maken.”
Alle partijen zijn uitgenodigd om straks op 1 maart aan de debattafel te komen. Ouwerkerk: “Er zijn een hoop issues die in de stad spelen. Denk alleen al aan het thema bouwen. Iedereen wil dat er meer wordt gebouwd totdat het tegenover je gaat gebeuren. Vervolgens zie je partijen die in de verkiezingen alleen maar over bouwen hebben in de gemeenteraad terugtrekkende bewegingen maken. Daar wil ik het wel over hebben.” Van Geffen vult aan, “Maar ook over de kloof tussen de politiek en de burger en de slagkracht van zoveel partijen in een raad.”
Het bedrijvencentrum Sharebiz is de gastheer voor het verkiezingsdebat. Er is ruimte voor publiek maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is verplicht. Dat kunt u doen door een mail te sturen naar redactiestreekblad@telstarmediacentrum.nl. En heeft u een vraag die tijdens het debat aan de partijen moet worden gesteld dan kunt u dat via hetzelfde mailadres doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21