Straatraces op bedrijventerrein Prisma. Foto: Hart van Lansingerland
Straatraces op bedrijventerrein Prisma. Foto: Hart van Lansingerland

Petitie tegen nachtelijke straatraces

Actueel 1.336 keer gelezen

Zoetermeer - Een inwoner is een petitie gestart tegen de overlast van nachtelijke straatraces op bedrijvenpark Prisma. “Sinds meerdere jaren vinden er op het bedrijventerrein straatraces plaats in de de late avond en nachtelijke uren van vrijdag en zaterdag”, aldus de initiatiefnemer op de website van de petitie.

“De centrale ligging tussen de grote steden, de indeling van de infrastructuur -asfaltwegen zonder verkeersremmende maatregelen en de aanwezigheid van het foodcourt-, creëren kennelijk de perfecte omstandigheden voor deze straatraces”, denkt de initiatiefnemer. “Naast milieuschade en onveilige verkeerssituaties, leveren de races elk weekend extreme geluidsoverlast op voor de omwonenden. Uit waarnemingen blijkt dat de Spectrumlaan in Oostelijke richting als ‘drag-racebaan’ gebruikt wordt, met als retourtraject de route over de Prismalaan Oost- en West, langs het buurtschap Kruiswijk en de woonwijk Oosterheem.” Hoewel er diverse meldingen gedaan bij de instanties hebben deze nog niet tot een oplossing geleid.

Burgemeester Michel Bezuijen laat weten nog niet eerder op de hoogte te zijn gebracht van de straatraces. “Maar ik neem het zeer serieus”, laat hij desgevraagd weten. “Hoewel de straatraces in de gemeente Lansingerland plaatsvinden en vallen onder het gezag van de gemeente Lansingerland en daarmee onder de politie-eenheid Rotterdam hebben de races ook gevolgen voor Zoetermeer en haar inwoners. Daarom zoek ik afstemming met mijn collega uit Lansingerland en ook de politie-eenheid Den Haag (verantwoordelijk voor Zoetermeer).” Tot op heden zijn er nog geen ongelukken gebeurd. Ook weet Bezuijen niet of er op meer plekken straatraces worden gehouden. 

Volgens de petitiestarter zijn er niet zelden rond de tweehonderd voertuigen tijdens deze races waargenomen. “Ik verzoek middels het tekenen van deze petitie de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer om de straatraces op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk met de hoogste urgentie actief te beëindigen.”

Kijk op www.petities.com/stop_de_straatraces_op_het_prisma_bedrijvenpark_bleiswij voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 17 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 17 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 17 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24