Ron Verhaak. Foto: Fred Roland
Ron Verhaak. Foto: Fred Roland

In memoriam Ron Verhaak

Actueel 2.478 keer gelezen

Zoetermeer - In Zoetermeer is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Ron Verhaak. Verhaak had een assurantiekantoor maar was bij veel Zoetermeerders vooral bekend als presentator en drijvende kracht achter diverse goede doelen die hij op allerlei manieren ondersteunde.

Door Hélène Ouwerkerk

Business Breakfast Club, Lions Zoetermeer en Magisch Zoetermeer waren projecten waar Verhaak zich intensief mee bezig hield. Maar ook was hij een man die goede doelen graag steunde en vaak als een van de eersten een donatie deed.

Verhaak richtte ook samen met Wim Kokx en Eric van Dijk in 2009 de Oranjevereniging in Zoetermeer op. Het drietal was er verbaasd over dat Zoetermeer eigenlijk helemaal geen Oranjevereniging was. Ze brachten er verandering in en zetten Koningsdag op de kaart. Op Koningsdag was het ook Ron die de microfoon pakte en op geheel eigen wijze de onderdelen aan elkaar praatte. 

Hij verzorgde sowieso diverse presentatieklussen bij verschillende evenementen in de stad zoals bijvoorbeeld bij Veteranendag waar hij veteranen in de stad welkom heette. Mee duwen met de rolstoelvierdaagse of collecteren voor het KWF. En uiteraard het tweejaarlijkse evenement Samenloop voor Hoop voor KWF. Ook liet hij zich enkele jaren geleden opsluiten voor de actie Free a girl. Het is slechts een greep uit de activiteiten die Ron met verve deed. Niet voor zichzelf maar altijd voor een ander. 

Politiek
Ron had echter ook politieke aspiraties. Zo was hij van 2013 tot 2017 commissielid van Trots op Zoetermeer. Na vier jaar weg te zijn uit het politieke veld, was Verhaak onlangs met vriend Ton Lammertink aan een nieuw politiek avontuur begonnen. Ron Verhaak was voorzitter van de nieuwe partij GOED die aan de gemeenteraadsverkiezingen mee gaat doen. Hij had er veel zin in om zich weer in de politiek te begeven. Helaas is dat avontuur voor hem geëindigd.

Humor
Ron Verhaak stond bekend als een gezellige en goedlachse man met veel humor. Hij vond het geweldig toen hij de landelijke pers haalde omdat hij als lokale politicus werd neergezet als de tweelingbroer van René van der Gijp. Ron zag daar wel de humor van in en kon daar enorm lachen om zijn rol als dubbelganger.
Ron was een familieman pur sang die enorm genoot van het leven. Hij werd deze zomer 65 en vierde nog maar een paar weken geleden met zijn Ineke hun 44 jarig huwelijksjubileum. Samen hadden Ron en Ineke drie kinderen en vijf kleinkinderen waar Ron uiteraard apetrots op was. Een mooi mens is heengegaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43
Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59