Genieten bij 'De dag dat ik Robert Long ontmoette
Genieten bij 'De dag dat ik Robert Long ontmoette"

Genieten van de muziek van Robert Long

Actueel 396 keer gelezen

Zoetermeer - Het is inmiddels al 15 jaar geleden dat zanger Robert Long overleed. Zijn muziek is echter nog altijd springlevend en daarom brengen zangers Will van der Meer, Maaike Widdershoven, Job Bovelander en Julia Herfst een hommage aan de muzikale duizendpoot die Long zonder twijfel was.

Door Hélène Ouwerkerk

De voorstelling ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette’ is een beetje een aha-erelbnis. In rap tempo worden nummers op het publiek afgevuurd. Sommige daarvan heb je nog vast in je muzikale geheugen zitten, anderen was je een beetje vergeten of zelfs nog nooit ontdekt. Dat geldt overigens niet voor de die hard fans die ook in de zaal zitten. Zij zingen het complete oeuvre van Long van begin tot eind mee hoewel de voorstelling absoluut niet als sing a long-versie is bedoeld.
Het viertal laat het publiek op en top genieten. Alle vier zingen ze prachtig en laten ze zien dat ze naast een geweldig bereik vooral ook een goede tekstinterpretatie in huis hebben. Als Will van der Meer het nummer ‘Jos’ ten gehore brengt, kan je een speld horen vallen. Bewondering voor Van der Meer die het lied met veel gevoel en zelfs met tranen in de ogen brengt. Maar ook Maaike Widdershoven, Job Bovelander en Julia Herfst zijn een genot om naar te kijken en te luisteren. Maaike heeft een prachtige stem en brengt ‘Duizend eeuwen’ voortreffelijk. Job Bovelander zingt mooi en weet goed contact te leggen met het publiek. Julia Herfst valt op haar beurt weer op door haar cabareteske manier van optreden.
Toch is het niet één en al loftrompet. De voorstelling mist ook iets. En dat is vooral de duiding van het oeuvre van Robert Long dat zo geëngageerd was en hij waarin hij vooral de maatschappij onder de loep nam. Aanvankelijk worden de liedjes zonder enig introductie of gesproken woord gezongen. En als de zangers dan uiteindelijk over hun ervaring met Robert Long vertellen dan doen ze dat in een ingestudeerd gesprekje. Dat is jammer. Misschien had het beter geweest als de artiesten, die stuk voor stuk hun sporen op het toneel ruimschoots hebben verdiend, hun ervaring rechtstreeks met de zaal hadden gedeeld..
Moet u om die reden de voorstelling overslaan? Zeker niet. Want de liedjes staan nog altijd als een huis en worden dusdanig goed gezongen dat de voorstelling sowieso 90 minuten genieten is. En als bij de toegift ‘Iedereen doet het’ wordt gezongen gaat het dak eraf.
De dag dat ik Robert Long ontmoette is op 6 november te zien in het Stadstheater. www.stadstheater.nl.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5