Ondanks de trap op de achtergrond is Gymworld goed toegankelijk voor mindervaliden
Ondanks de trap op de achtergrond is Gymworld goed toegankelijk voor mindervaliden

Gymworld is toegankelijk voor iedereen

Actueel 377 keer gelezen

Zoetermeer - Met twee mindervalidentoiletten, liften, geleidelijnen en meer voldoet het nieuwe gebouw Gymworld ruim aan alle eisen van de Integrale Toegankelijkheids Standaard (ITS). Donderdag 16 september plaatste wethouder Ingeborg ter Laak samen met leden van de Toegankelijkheidsraad de ITS-sticker bij het gebouw. Zo wordt zichtbaar dat het pand toegankelijk is voor alle inwoners, met en zonder beperking. 

‘Gymworld is een goed voorbeeld van hoe toegankelijkheid is meegenomen vanaf de bouwplannen’, vertelt wethouder Ingeborg ter Laak (Sport, zorg en welzijn). ‘Het resultaat is een gebouw dat voldoet aan de Integrale Toegankelijkheids Standaard. Als plus staat op beide verdiepingen een MiVa toilet volgens de Zoetermeerse Standaard. Dit betekent dat het toilet van beide kanten te gebruiken is in plaats van een kant.’

Aanbevelingen Toegankelijkheidsraad

Gymworld ontving vorig jaar al het certificaat van de ITS, maar het officiële moment heeft vanwege de coronamaatregelen tot nu moeten wachten. De leden van de Toegankelijkheidsraad zijn ook zeer tevreden met het resultaat. ‘Overal is over nagedacht. Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of ben je doof of blind, Gymworld is voor eenieder toegankelijk.’

De Toegankelijkheidsraad is een onafhankelijke raad die het college van burgemeesters en wethouders advies geven. Zo dragen zij bij aan een Zoetermeer dat op alle gebieden van de samenleving zo toegankelijk mogelijk is of gaat worden. In het najaar van 2020 hebben zij een aantal aanbevelingen gedaan die opgepakt zijn door de gemeente en de aannemer. Er is bijvoorbeeld een extra geleidelijn voor blinden en slechtzienden bij het kunstwerk aangebracht.

Toegankelijke openbare gebouwen

De gemeente Zoetermeer wil zorgen dat openbare gebouwen en de leefomgeving voor iedereen goed bereikbaar en toegankelijk zijn. Meer over toegankelijkheid in Zoetermeer en de Toegankelijkheidsraad is te vinden op www.zoetermeer.nl/toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 19 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24