Dutch dragons in actie. Foto: Xenia ten Hoopen
Dutch dragons in actie. Foto: Xenia ten Hoopen

Dutch dragons Nederlands kampioen

Actueel 400 keer gelezen

Zoetermeer - Zaterdag 18 september klonken de trommels weer op de Bosbaan in Amstelveen. Deze trommelgeluiden waren afkomstig van de drakenboten, die hier streden om de Nederlandse titels. 2 van die boten waren van de Zoetermeerse drakenbootvereniging The Dutch Dragons.

De 2 teams, waarvan 1 bestond uit jeugdleden tot 18 jaar en de ander uit volwassenen, gingen de strijd bij het Nederlands Kampioenschap aan met drakenbootteams op 3 verschillende afstanden in de standaardboot mixed klasse.

De dag werd afgetrapt met de 500m. Wanneer de eerste heat/race werd gewonnen, plaatste het team zich direct voor de finale. De volwassenen wisten zich met 2 seconden voorsprong direct te plaatsen voor de finale. Het jeugdteam ging helaas naar de herkansing, waar zij streden voor wat ze waard waren en uiteindelijk zich 6e van Nederland mogen noemen.

De strijd in de finale ging tussen United Dragons en Odysseus Dragons uit Alkmaar en de Zoetermeerse The Dutch Dragons. Door de goede samenwerking en de krachtige slagen, wisten The Dutch Dragons hun boot als eerste over de finish te trekken en mochten zich Nederlands Kampioen 500m noemen.

Na een korte pauze was het tijd voor de 200m. De eerste heat was spannend, maar helaas wisten beide teams van The Dutch Dragons zich niet direct te plaatsen voor de finale, aangezien River Dragons uit Gorinchem er met de finaleticket vandoor ging.

Bij de herkansing wist het volwassen team zich alsnog te plaatsen voor de grote finale en mocht het jeugdteam zich opmaken voor een kleine finale. De jongens en meiden van 11 tot 18 jaar peddelden naar een 7e plek van Nederland met slechts drieduizendste verschil van de nummer 6. Een enorm knappe prestatie in een veld met alleen maar volwassen teams!

De grote finale werd een strijd tussen River Dragons en The Dutch Dragons. Het ging halverwege gelijk op maar door een knappe eindsprint wist de Zoetermeerse vereniging hun grote rivaal River Dragons met 16-honderdste af te troeven. En pakten zij ook de Nederlandse titel op de 200m.

De afsluiting van de dag was de 2000m. Alle teams starten dan 10 seconden na elkaar en gaan tijdens een heus spektakel de achtervolging inzetten op hun voorgangers. Het jeugdteam startte goed en wist door strakke bochten en een aantal krachtsetjes een aantal volwassen teams van zich af te schudden en met een knappe 5e plek van Nederland sloten zij hun dag af!

Het volwassenen team van de The Dutch Dragons startte als laatste en kon de achtervolging inzetten op alle andere teams. Door oplopende tempo’s, krachtsetjes en knap stuurwerk van de stuurman werd team na team ingehaald, maar uiteindelijk gold de gevaren tijd over de gehele 2000m. Met ruim 17 seconden op nummer 2 River Dragons, was de triple compleet.

The Dutch Dragons volwassenen Nederlands Kampioen niet alleen op de 200m en 500m, maar ook op de de 2000m!

Een mooie dag voor de Zoetermeerse drakenbootvereniging, die dit jaar haar 30-jarig jubileum viert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 13 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 16 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16