Afbeelding

Soroptimisten netwerken doelgericht in gezelligheid

Actueel 105 keer gelezen

Vijf vakvrouwen uit een club van circa 25 leden zijn bezig voor gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank in Zoetermeer. Met het geld - 1200 euro- dat werd ingezameld door het organiseren van een Benefietconcert in het CKC op 12 november jongstleden zijn Sinterklaascadeautjes gekocht.

Zoetermeer - Bij de inkoop van de presentjes is zorgvuldig gelet op de leeftijden en of het om jongens of meisjes gaat in de betreffende gezinnen. Eveline Kokx, dit jaar de voorzitter van de club: “We hebben goede hulp gehad van het personeel van kinderboekenwinkel Sylvester en speelgoedwinkel Youpeedoo die gevestigd zijn in de Zoetermeerse Dorpsstraat.” Eveline is nu zo’n acht jaar lid van de Soroptimisten Zoetermeer e.o. De leden van club Zoetermeer wonen of werken in Zoetermeer, Benthuizen, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Deze club is opgericht in 1989. Soroptimist International is een NGO (= non-gouvernementele organisatie) die streeft naar verbetering van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. In Nederland zijn ruim 100 clubs actief met in totaal iets meer dan 3000 leden. De leden zijn vakvrouwen vanuit verschillende beroepsgroepen, die zich verbonden voelen met de doelstellingen van het Soroptimisme. Eveline: “Voor ons zijn de rechten van de mens uitgangspunt voor wat wij doen en hoe we in het leven staan, we zijn niet politiek of religieus georiënteerd. Op 10 december vieren we dan ook elk jaar de Dag van de Rechten van de Mens, samen met andere clubs uit de regio.” Op 10 december is de lezing n.a.v. de Dag van de Rechten van de Mens. Deze lezing is voor leden met introducées.

Vanavond aan tafel zitten Hans, vertaalster (Engels-Nederlands), Monique, merchandiser van kleding, Carla, leerkracht basisonderwijs, Eveline, projectmanager gemeente en José, econometrist werkzaam voor het Min. van Financiën. Eigenlijk zijn alle vijf (soms al jaren!) lid omdat het verrijkend is om met vrouwen uit andere beroepsgroepen om te gaan en het fijn is als je maatschappelijk iets kunt betekenen (Carla). Het is ook gewoon heel gezellig (Hans) en je leert van elkaars ervaringen als je werkt en wel of geen gezin hebt en deelt elkaars netwerk (José). Interesse? De club heet je van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02