Koks zetten hun beste beentje voor tijdens Culinair Zoetermeer. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
Koks zetten hun beste beentje voor tijdens Culinair Zoetermeer. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam

De enthousiaste restaurants van Culinair Zoetermeer

Actueel 702 keer gelezen

Zoetermeer – Nog maar één week tot het grootste en gezelligste culinaire festival van de regio! Festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer gaat bijna van start en de deelnemende restaurants staan te springen. Op 1, 2 en 3 juli a.s. zullen zij de bezoekers van het festival hun beste gerechten gaan serveren. 

Dit jaar staan er 12 deelnemers op de Markt. Naast de centrale bar van de hoofdsponsor Bodega Norton en een aantal oude bekende restaurants, sluiten er dit jaar ook nieuwe restaurants aan bij het festival. Smaak & Vermaak is hier één van. Dit sfeervolle restaurant in de Dorpsstraat wisselt maandelijks haar 4-gangenmenu. Hoogtepunten van dit menu, zoals de kalfssukade en de zalm, zullen langskomen op Culinair Zoetermeer.
Ook Koeien en Kaas staat dit jaar voor het eerst op Culinair. Dit restaurant staat bekend om haar liefde voor Goudse kaas en haar passie voor vlees, iets dat de chefs zeker laten zien met het menu dat ze hebben geselecteerd voor het festival. Als je op zoek bent naar een Philly Cheese steak, carpaccio of een kaastaart, ben je bij Koeien en Kaas bij het goede adres.
Brasserie 1640 bestond nog niet eens bij de vorige editie van Culinair in 2019! De keukenbrigade kan dan ook niet wachten om zich voor te stellen aan de bezoekers van Culinair. Dit gaan zij doen door middel van hun heerlijke gerechten samengesteld met uitsluitend dagverse producten. Hiernaast zal de tent van Hofstede Meerzigt staan, die haar kenmerkende culinaire hoogstandjes zal serveren. Voor mooie wijn-spijs combinaties moet je bij Hofstede zijn!
Net als Hofstede Meerzigt is Restaurant Hudson Zoetermeer geen vreemde van het festival. Bij de tent van Hudson kan je rekenen op Amerikaanse food classics, als taco’s, spareribs en natuurlijk (een mini versie van) The Famous Hudson Burger. Ook shared-dining restaurant 1892 Eten & Drinken heeft een weer ontzettend mooi menu samengesteld. Kom bijvoorbeeld langs voor de gegratineerde zalm met Japanse mayo.
Indofoods stond voorheen op Culinair als Indosnacks, maar pakt dit jaar groots uit met een grotere tent én de heerlijkste gerechten. Indofoods serveert herkenbare Indonesische gerechten vanuit de open keuken. Kijk mee hoe de saté vers wordt geroosterd op de grill.
Culinair veteraan ROC Mondriaan heeft dit jaar ook weer een plekje op het plein. De chef-koks van de prachtig ingerichte restaurants in de school zullen samen met hun studenten de mooiste gerechten op tafel zetten. Met een bisque van Hollandse garnalen en een bapao met geroosterde hoisin eend op het menu, belooft ook ROC Mondriaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31
Wim Blansjaar
Blansjaar met krappe meerderheid gekozen 8 apr, 20:50 3
Wim Blansjaar
Blansjaar stuurt alsnog een excuusbrief over museumdirecteur 8 apr, 14:10 2