V.l.n.r.: Stanley Tielman, Jeffrey Bloem, Matthews Jansen, Jimmy Tielman, Reggy Stalder en Donny Bloem. Foto Kees van Rongen
V.l.n.r.: Stanley Tielman, Jeffrey Bloem, Matthews Jansen, Jimmy Tielman, Reggy Stalder en Donny Bloem. Foto Kees van Rongen

Food & Dance Festival in Rokkeveen

Actueel 2.332 keer gelezen

ZOETERMEER - Op het terrein van RAS Catering aan de Edelgasstraat 248-250 wordt zaterdag 23 juli van 12.00 tot 23.00 uur de eerste editie van het Food & Dance Festival ‘The Summer is Magic’ gehouden. “Zeker twintig foodtrucks zorgen voor een groot aanbod van eten en drinken. De hele dag zijn er optredens van artiesten en muziek van dj’s. De toegang is gratis.

Door Kees van Rongen

“Zanger en gitarist Jimmy Tielman, kleinzoon van Reggy Tielman van de Tielman Brothers, is ongetwijfeld een van de trekpleisters van het evenement,” vertelt organisator Jeffrey Bloem van JC Events en mede eigenaar van Indo Company.
De 30-jarige Jimmy Tielman woont in Zoetermeer. “Met zijn band laat hij de typische Tielman sound horen,” vertelt zijn vader Stanley, zoon van Reggy. “Nee, ze zijn geen kopie van de Tielman Brothers, maar zij brengen wel die populaire muziek van de Tielman Brothers op hun eigen manier,” benadrukt Stanley Tielman, die ook zelf nog geregeld optreedt.
Jimmy is dit jaar gevraagd voor een optreden op 15 augustus in Den Haag tijdens de herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indie tijdens de Japanse bezetting. Tielman is een begrip in de Indische gemeenschap. De Tielman Brothers kwamen in 1957 naar Nederland en kregen onderdak in een pension in Breda. Van daaruit begon hun glorietijd.

Outdoor Kumpulan
Behalve Jimmy Tielman zijn zaterdag 23 juli aan de Edelgasstraat nog andere artiesten: Jan Schneider, Gordon Smith, Fred Holland en Niuvis Gonzalez. Daarnaast zorgen dj’s Gizzy, Bobby N, Ian Lokura en Gizmo voor een geweldige muzikale happening. Een bekende, tevens winnaar van de open podium wedstrijd, ‘wie kent hem niet’ DJ Ron Funkytown (Spinning Soul With a Capital S) die een spektakel gaat neerzetten. De Outdoor Kumpulan met typische Indische muziek start vanaf 17.00 tot 23.00 uur.
Het aanbod van de twintig foodtrucks is heel gevarieerd van Indisch eten, vegan hamburgers tot Italiaanse pizza’s, Sushi en van Surinaams eten tot poffertjes. De foodtruck van Indo Company staat de gehele dag garant voor heerlijk authentieke Indische maaltijden, hapjes en tjendol.

Maatschappelijk doel
Jeffrey Bloem organiseert al twintig jaar evenementen. Zowel kleine als grote feesten. “Daaraan is altijd een maatschappelijk doel gekoppeld,” zo legt hij uit. Zijn evenementenbureau JC Events zet zich in voor veilig uitgaan, veilig stappen en vooral veilig thuiskomen, maar ook is hij tegen voedselverspilling. “Bij dit evenement heb ik contact gezocht met de Voedselbank in Zoetermeer. Weet je, dat in de coronaperiode het aantal mensen bij de Voedselbank in Zoetermeer is gestegen naar 240 gezinnen. Die mensen zijn op ons festival allemaal welkom. Zij moeten een dergelijk festijn vaak aan zich voorbij laten gaan. Want al is de entree gratis, er zijn altijd kosten voor een hapje en een drankje. Behalve die mensen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, nodig ik alle vrijwilligers van de Voedselbank uit.”

Foodtickets
Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een foodtruck van Indo Company in het leven geroepen. In overleg met de Voedselbank wordt ervoor zorg gedragen, dat de gezinnen en de vrijwilligers gereduceerde foodtickets ontvangen.” Jeffrey Bloem is geen onbekende in de evenementenbranche. Bij zijn inzet tegen voedselverspilling regelde hij tijdens bekende food festivals, dat instanties voor daklozen overgebleven maaltijden gratis mochten ophalen. Volgens Jeffrey kent Zoetermeer en omstreken een grote Indische en Molukse gemeenschap, die ongetwijfeld zal uitkijken naar dit Food & Dance Festival. Het festival in Zoetermeer is de aftrap voor een serie festivals in vijf andere steden met allemaal variërende foodtrucks, maar ook iedere keer weer gekoppeld aan een maatschappelijk doel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31