V.l.n.r.: Stanley Tielman, Jeffrey Bloem, Matthews Jansen, Jimmy Tielman, Reggy Stalder en Donny Bloem. Foto Kees van Rongen
V.l.n.r.: Stanley Tielman, Jeffrey Bloem, Matthews Jansen, Jimmy Tielman, Reggy Stalder en Donny Bloem. Foto Kees van Rongen

Food & Dance Festival in Rokkeveen

Actueel 1.619 keer gelezen

ZOETERMEER - Op het terrein van RAS Catering aan de Edelgasstraat 248-250 wordt zaterdag 23 juli van 12.00 tot 23.00 uur de eerste editie van het Food & Dance Festival ‘The Summer is Magic’ gehouden. “Zeker twintig foodtrucks zorgen voor een groot aanbod van eten en drinken. De hele dag zijn er optredens van artiesten en muziek van dj’s. De toegang is gratis.

Door Kees van Rongen

“Zanger en gitarist Jimmy Tielman, kleinzoon van Reggy Tielman van de Tielman Brothers, is ongetwijfeld een van de trekpleisters van het evenement,” vertelt organisator Jeffrey Bloem van JC Events en mede eigenaar van Indo Company.
De 30-jarige Jimmy Tielman woont in Zoetermeer. “Met zijn band laat hij de typische Tielman sound horen,” vertelt zijn vader Stanley, zoon van Reggy. “Nee, ze zijn geen kopie van de Tielman Brothers, maar zij brengen wel die populaire muziek van de Tielman Brothers op hun eigen manier,” benadrukt Stanley Tielman, die ook zelf nog geregeld optreedt.
Jimmy is dit jaar gevraagd voor een optreden op 15 augustus in Den Haag tijdens de herdenking van de bevrijding van Nederlands-Indie tijdens de Japanse bezetting. Tielman is een begrip in de Indische gemeenschap. De Tielman Brothers kwamen in 1957 naar Nederland en kregen onderdak in een pension in Breda. Van daaruit begon hun glorietijd.

Outdoor Kumpulan
Behalve Jimmy Tielman zijn zaterdag 23 juli aan de Edelgasstraat nog andere artiesten: Jan Schneider, Gordon Smith, Fred Holland en Niuvis Gonzalez. Daarnaast zorgen dj’s Gizzy, Bobby N, Ian Lokura en Gizmo voor een geweldige muzikale happening. Een bekende, tevens winnaar van de open podium wedstrijd, ‘wie kent hem niet’ DJ Ron Funkytown (Spinning Soul With a Capital S) die een spektakel gaat neerzetten. De Outdoor Kumpulan met typische Indische muziek start vanaf 17.00 tot 23.00 uur.
Het aanbod van de twintig foodtrucks is heel gevarieerd van Indisch eten, vegan hamburgers tot Italiaanse pizza’s, Sushi en van Surinaams eten tot poffertjes. De foodtruck van Indo Company staat de gehele dag garant voor heerlijk authentieke Indische maaltijden, hapjes en tjendol.

Maatschappelijk doel
Jeffrey Bloem organiseert al twintig jaar evenementen. Zowel kleine als grote feesten. “Daaraan is altijd een maatschappelijk doel gekoppeld,” zo legt hij uit. Zijn evenementenbureau JC Events zet zich in voor veilig uitgaan, veilig stappen en vooral veilig thuiskomen, maar ook is hij tegen voedselverspilling. “Bij dit evenement heb ik contact gezocht met de Voedselbank in Zoetermeer. Weet je, dat in de coronaperiode het aantal mensen bij de Voedselbank in Zoetermeer is gestegen naar 240 gezinnen. Die mensen zijn op ons festival allemaal welkom. Zij moeten een dergelijk festijn vaak aan zich voorbij laten gaan. Want al is de entree gratis, er zijn altijd kosten voor een hapje en een drankje. Behalve die mensen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank, nodig ik alle vrijwilligers van de Voedselbank uit.”

Foodtickets
Speciaal voor deze doelgroep hebben wij een foodtruck van Indo Company in het leven geroepen. In overleg met de Voedselbank wordt ervoor zorg gedragen, dat de gezinnen en de vrijwilligers gereduceerde foodtickets ontvangen.” Jeffrey Bloem is geen onbekende in de evenementenbranche. Bij zijn inzet tegen voedselverspilling regelde hij tijdens bekende food festivals, dat instanties voor daklozen overgebleven maaltijden gratis mochten ophalen. Volgens Jeffrey kent Zoetermeer en omstreken een grote Indische en Molukse gemeenschap, die ongetwijfeld zal uitkijken naar dit Food & Dance Festival. Het festival in Zoetermeer is de aftrap voor een serie festivals in vijf andere steden met allemaal variërende foodtrucks, maar ook iedere keer weer gekoppeld aan een maatschappelijk doel.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28