Afbeelding
Patricia Munster

Koninklijke onderscheiding voor de heer Vreeburg

Actueel 7.993 keer gelezen

Zoetermeer – Burgemeester Michel Bezuijen reikte op zaterdag 18 juni een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer J.H.G. Vreeburg uit Zoetermeer. De benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau kreeg de heer Vreeburg voor zijn betekenisvolle en langdurige vrijwillige inzet voor het onderwijs én voor iedereen in Nederland die met een oogaandoening of een visuele beperking kampt.

Sinds 2001 maakte de heer Vreeburg bijna tien jaar onderdeel uit van het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Zoetermeer. Deze stichting is na een fusie opgegaan in de Unicoz Onderwijsgroep. Van 2010-2015 kon ook het bestuur van het Alfrink College in Zoetermeer op de vrijwillige inzet van de heer Vreeburg rekenen, onder meer als voorzitter. 

In 2011 werd de heer Vreeburg voorzitter van de glaucoomvereniging. Voor de in 2013 opgerichte Oogvereniging was de heer Vreeburg eerst vicevoorzitter en later voorzitter. Daarmee leverde de heer Vreeburg een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Oogvereniging en de belangen van velen met een oogaandoening of een visuele beperking. De Oogvereniging richt zicht onder andere op de toegankelijkheid van de informatievoorziening van de overheid, in het openbaar vervoer en op de arbeidsmarkt.

Houten
De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats in Houten tijdens de verenigingsdag van de Oogvereniging. Tijdens deze gelegenheid nam de heer Vreeburg, gezien de maximale bestuurstermijn van negen jaar, afscheid van het voorzitterschap van de Oogvereniging. De vrijwillige inzet op vele vlakken verrichte de heer Vreeburg geheel belangeloos naast zijn baan in de waterwetenschap bij het Water Research Instituut.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Zijne Majesteit de Koning besloot de heer Vreeburg, voor zijn langdurige inzet en toewijding voor het onderwijs, de Oogvereniging én iedereen die met een oogaandoening of een visuele beperking kampt, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn inzet is van een bijzondere waarde voor onze samenleving.

Uit de krant

Afbeelding
Vleermuizen zijn helemaal niet zo eng! Natuur onder de Loep 30 sep., 08:34 1
Afbeelding
Inrichting van buitenterrein van nieuwe zwembad Van Tuyllpark is begonnen 29 sep., 16:01
Afbeelding
HagaZiekenhuis behandelt IC-patiënten Zoetermeer voortaan op de locatie in Den Haag 29 sep., 12:51 21
Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03