De toekomstige bewoners van het appartementencomplex aan het Bladgroen zijn blij met het bereiken van het hoogste punt. Foto Kees van Rongen
De toekomstige bewoners van het appartementencomplex aan het Bladgroen zijn blij met het bereiken van het hoogste punt. Foto Kees van Rongen

Zoetermeer na 60 jaar nog lang niet uitgebouwd

Actueel 705 keer gelezen

ZOETERMEER - Zoetermeer is nog lang niet uitgebouwd. Nadat zestig jaar geleden (1962) het dorp van 10.000 inwoners als groeikern werd aangewezen, is het een stad van ruim 125.000 inwoners. Om aan de behoefte van woningen te voldoen, moeten 700 woningen per jaar worden gebouwd. Aan het Bladgroen en Cypresgroen werd vrijdagmiddag het zoveelste hoogste punt gevierd van een van de vele kleine projecten.

De toekomstige bewoners van het kleinschalige project Catalpa aan het Bladgroen in Rokkeveen zijn enthousiast over hun nieuwe woning. Zij waren uitgenodigd door aannemingsbedrijf Davelaar Bouw om het bereiken van het hoogste punt van het drie etages tellende appartementencomplex te vieren met een hapje en een drankje. “Door corona moesten we het feestje bij de eerste paal aan ons voorbij laten gaan, maar dat maken we goed nu de vlag op het hoogste punt is gehesen,” vertelt Klaas Kort van het aannemingsbedrijf. De aannemer kon eind 2021 met het project beginnen. Het is de bedoeling, dat eind december de woningen worden opgeleverd.

Davelaar Bouw zou graag eerder de woningen opleveren. “Ik kan wel zeggen, dat het in oktober klaar is, maar de levering van materialen is momenteel een groot probleem. Dus we houden het op eind december,” zegt Kort. Het bedrijf bouwt pal naast het appartementencomplex nog eens zes woningen, waar vroeger een boerderij stond. “In deze nieuwbouw zullen monumentale elementen van de oude boerderij worden geplaatst.”

Op de plaats waar vroeger kinderdagverblijf Bambi was gevestigd, is het appartementencomplex verrezen. Alle 9 drie- en vier-kamerappartementen vanaf 345.000 euro zijn verkocht. Bart Luttik is blij als hij eind december de woning kan betrekken. “Het appartement is van alle moderne gemakken voorzien.” De appartementen van 75 en 95 vierkante meter hebben een energiezuinige warmtepomp voor vloerverwarming en topkoeling. Volgens de makelaar is met name de multifunctionele buitenruimte uniek voor Zoetermeer. “Door een inventief systeem van flexibele puien beschikken de woningen over een balkon, serre of extra ruimte in de woonkamer in één. Alle woningen zijn voorzien van een eigen berging op de begane grond en een multifunctionele buitenruimte. In het appartementencomplex is een lift en er zijn opstelplaatsen voor scootmobielen. Parkeren is mogelijk direct voor de deur. Hiervoor is het aantal parkeerplaatsen in de straat uitgebreid.

Uit de krant

Uit de krant