Burgemeester Michel Bezuijen en een groep van United Cheers Cheerleaders verwelkomen de 3.000 deelnemers aan de Avond4daagse Zoetermeer. Foto Kees van Rongen
Burgemeester Michel Bezuijen en een groep van United Cheers Cheerleaders verwelkomen de 3.000 deelnemers aan de Avond4daagse Zoetermeer. Foto Kees van Rongen

Feest op Markt na vier dagen wandelen

Actueel 549 keer gelezen

ZOETERMEER - De 3000 deelnemers aan de Avond4daagse werden afgelopen donderdag op de slotavond in het Stadshart onder meer hartelijk verwelkomd door burgemeester Michel Bezuijen en een groep van United Cheers Cheerleaders. De Markt was veranderd in een festivalterrein compleet met een enorm springkussen en activiteiten.

Door Kees van Rongen

“Behalve de leerlingen vanaf groep 3 van zeker 30 van de 52 basisscholen liepen ook enkele tientallen volwassenen mee,” bevestigt de voorzitter van de Stichting Avond4daagse Zoetermeer, Jos van Uden. “Sommigen deden al meer dan 35 jaar mee.” De heer Boer kreeg van burgemeester Michel Bezuijen de medaille uitgereikt, omdat hij voor de vijftigste keer de avondvierdaagse had gelopen. “Natuurlijk loop ik volgend jaar weer mee.”
Trots toonden kinderen hun welverdiende medaille na afloop van vier dagen wandelen. Zij hadden de keuze uit vijf of tien kilometer per dag. Na vier dagen kwamen ze nog steeds stralend en op het oog onvermoeibaar in het Stadshart aan. Daar werden zij door drumbands verwelkomd. Ouders, oma’s en opa’s en andere familieleden stonden langs de route in het Stadshart lange tijd klaar met bloemen voor de kinderen. Op de Markt zong de 15-jarige Marc Floor voor de wandelaars zijn eigen single ‘Het maakt niet uit’. Hij is bekend als finalist van de Voice Kids. Daarnaast lieten de United Cheers Cheerleaders spectaculaire shows zien.
Burgemeester Michel Bezuijen was bij het begin van het wandelfeest op maandagavond al aanwezig om het startschot voor de Avond4daagse te lossen en donderdagavond stond hij ook weer bij de finish. Op de routes door de wijken en parken van Zoetermeer zagen de mensen vier avonden een lange kleurige stoet van wandelaars.

Bokaal voor De Springplank

Met spandoeken lieten de verschillende scholen zien, dat zij erbij waren. De jury, bestaande uit hoofd verkeersregeling, meelopende vrijwilliger en Jos van Uden, bepaalde, dat IKC De Springplank de meeste punten scoorde op gedrag onderweg, enthousiasme en uitdossing. De school ontvangt daarvoor de grote wisselbokaal. De bokaal wordt later deze week aan De Springplank aangeboden. Een jaar lang mag de school met de wisselbokaal pronken. Een kleinere beker mag de school behouden.
Door de inzet van tientallen vrijwilligers, die onder meer als verkeersregelaars optraden en de stoet begeleidden, was de Avond4daagse een prachtig wandelfeest.

Uit de krant

Uit de krant