Ter gelegenheid van de verjaardag van de molen treden drie koren op.
Ter gelegenheid van de verjaardag van de molen treden drie koren op.

Drie koren op Korenfestival bij Korenmolen De Hoop

Actueel 428 keer gelezen

Zoetermeer - Het is al enige tijd bekend: Molen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat bestaat 125 jaar. Gebouwd in 1897, dus 125 jaar geleden, en vanuit bouwval compleet hersteld in 1987, dus 35 jaar geleden. 

Om dit te vieren en om aandacht te blijven vragen voor ons monument (één van de mooiste werkende molens in Nederland), heeft het bestuur van de stichting een aantal activiteiten georganiseerd. De meeste daarvan zijn gratis toegankelijk, omdat de molen van en voor alle Zoetermeerders is.
Op 14 mei, op Nationale Molendag, werd het feestjaar geopend met het Molenontbijt, waarbij ruim 180 bezoekers genoten op de stelling en rond de molen van een heerlijk ontbijt.
Op 4 juni houdt de organisatie een Korenfestival. Een uniek gebeuren waarbij drie Zoetermeerse koren zullen optreden bij de molen: om 13.00 uur De Paradijsvogels, om 14.15 uur Zoetermeers Mannenkoor en om 15.30 uur Popkoor Just For Fun. Het publiek kan gratis meegenieten. Voor mensen die niet te lang kunnen staan is er een beperkt aantal stoelen beschikbaar.
Paradijsvogels brengt Nederlandse liederen uit de jaren zestig en zeventig, het popkoor doet Nederlandstalige en Engelstalige nummers.
Volgende activiteiten zijn gepland op 9 juli, 13 augustus en 10 september.

Uit de krant

Uit de krant