DeWolff
DeWolff DeWolff

Concert DeWolff & special guests Dawn Brothers

zondag 4 juni 2023 19:30 tot 23:30

Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen. Seasick Steve waande zich terug in 1972 en dacht The Allman Brothers te horen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap. Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio met een explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica.

Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Deze hardwerkende muzikanten banen zich een compleet eigen weg door de muziekgeschiedenis en hun kleurenpalet wordt alleen maar rijker. Je kunt de band vergelijken met Leon Russel, Deep Purple, Black Keys en Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff: een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band. Ook al knallen ze al meer dan een decennium, deze jongens zijn net begonnen…

Special guests: Dawn Brothers

Wie zegt dat rootsmuziek niet vernieuwend kan zijn? Terwijl de Dawn Brothers een authentieke benadering in muziek omarmen, zijn deze spelers stevig gefocust op het heden en de toekomst. Gouden melodieën en ijzersterk samenspel vormen het onwrikbare fundament van de band. En met hun zangharmonieën knallen ze zo het glazuur van je tanden. Geen gimmick of show: de Dawn Brothers zijn het dichtst mogelijk bij de real deal. De combinatie van schijnbare nonchalance en volkomen vakmanschap die de Dawn Brothers zo verdomd heerlijk maakt om naar te kijken.DeWolff en Dawn Brothers werken vaker samen. Onder andere in het project Next of Kin, met ook Tim Knol, waarmee ze ook al in de Boerderij stonden. En nu dus weer samen op het podium! 

Locatie