Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr

Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen

Actueel 508 keer gelezen

Benthuizen - Op zaterdag 4 mei worden in Benthuizen allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord; zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog en de koloniale oorlog in Indonesië, als in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna. 

Namens alle inwoners van Benthuizen zullen er, na de 2 minuten stilte om 20.00 uur, bloemen gelegd worden bij het nieuwe monument bij de Algemene Begraafplaats Vrederust aan de dr. Albert Schweitzerlaan.

Op zondag 5 mei wordt het bevrijdingsvuur door lopers van de gemeente Alphen aan den Rijn opgehaald uit Wageningen en naar Alphen aan den Rijn gebracht. In Alphen verzamelt een stoet van legervoertuigen, die vervolgens het vuur verder rondbrengen door de gemeente. Vanuit Benthuizen zullen kinderen het vuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Daar wordt bij het monument bij Algemene Begraafplaats het bevrijdingsvuur ontstoken.

Programma

Zaterdag 4 mei. 19.45 uur Verzamelen bij Algemene Begraafplaats Vrederust aan dr. Albert Schweitzerlaan. 20.00 uur Twee minuten stilte, aansluitend worden er bloemen gelegd bij het monument en dragen leerlingen van de basisscholen van Benthuizen een gedicht voor. Zondag 5 mei. Rond 15.15 uur Aankomst bevrijdingsvuur en de stoet legervoertuigen bij het monument in Benthuizen.

Het wordt zeer op prijs gesteld als de inwoners van Benthuizen op 5 mei de vlag uithangen. De route door Benthuizen loopt via de Westzijdeweg, Heerewegh, Dorpsstraat, Dr. Albert Schweitzerlaan. De Dr. Albert Schweitzerlaan zal tijdens het aansteken van het bevrijdingsvuur tussen de Ochtenstraat en Bentwoudlaan zijn afgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27
 Links op mijn duim de kersenboorvlieg, rechts de grote schermboorvlieg. Foto: Rob Schouten
Boorvliegjes Natuur onder de Loep 11 mei, 09:57
Iedereen is er welkom om te komen kijken, vragen te stellen aan de gepassioneerde vrijwilligers en mee te doen met de uitdagende activiteiten. Foto: pr
Open dag bij Scouting Impeesa in het natuurvriendelijke Buytenpark 10 mei, 12:36
Drie leeuwen hebben een nieuw onderkomen Yorkshire Wildlife Park in het noorden van Engeland gekregen dankzij het netwerk van Gerard de Nijs.
Geredde leeuwin met welpen uit Oekraïne krijgt nieuw onderkomen na inspanningen van Zoetermeerder 10 mei, 11:47