Ouderen op de Koffie bij Franx. Foto: Marco Zwinkels
Ouderen op de Koffie bij Franx. Foto: Marco Zwinkels

Schrijfworkshops bij Kunstgarage Franx

Zoetermeer - Lopend langs de kleedjes en de andere activiteiten kom je op de hoek van de Dorpsstraat en de Vlamingsstraat Kunstgarage Franx tegen. Een mooi moment om daar even te gaan kijken.

Er zijn vanaf 10 uur muziekoptredens op het terras van kunstcafé Kiki at Franx en bij Franx kun je de schilderijen bewonderen van Pala Salih.
Kunstgarage Franx is eind 2023 gestart met een prachtig project; ‘Op de koffie bij Franx'. Hierbij ontvangt Franx (jong)senioren voor wie, om welke reden dan ook, de drempel te hoog is om zelfstandig naar Franx te komen. Zij worden getrakteerd op een rondleiding door de expositie waarna, onder het genot van koffie met wat lekkers bij kunstcafé Kiki at Franx, gezellig wordt nagepraat. Tijdens de rondleiding worden bezoekers meegenomen langs de kunstwerken en horen zo leuke weetjes en achtergrondinformatie over de expositie. Tegelijkertijd krijgen ze de kans om hun eigen interpretaties van de kunstwerken te delen. Op de koffie bij Franx is een sociaal-kunstzinnig initiatief van kunstgarage Franx en Wijck Zoetermeer om eenzaamheid in Zoetermeer te verminderen. Elke maand zijn er een à twee edities van Op de koffie bij Franx. De opbrengst van het Oranjeontbijt, georganiseerd door de Lions, gaat naar dit project van Franx