Cantores Amatores is vooral op zoek naar bassen en tenoren. Foto: Victor van Leeuwen
Cantores Amatores is vooral op zoek naar bassen en tenoren. Foto: Victor van Leeuwen

Cantores zoekt zangers voor uitdagend winterproject

Het ambitieuze koor Cantores Amatores zoekt zangers voor het nieuwste project Wintersongs dat zaterdag 21 januari 2023 in de Dorpskerk aan het Koningshof in Pijnacker wordt uitgevoerd.

Het is een kort maar uitdagend project waar nieuwe mensen zich voor kunnen aanmelden. Vandaag en de komende twee woensdagen zijn er inloopavonden om kennis te maken en sfeer te proeven. Dat mondt zaterdag 5 november uit in een studiedag. 

De oefenlocatie is de moderne consistorie van de Dorpskerk. De repetities duren van 20.00 tot 22.30 uur en de zaterdagse studiedagen van 9.30 tot 15.00 uur.
Het programma van Wintersongs is heel gevarieerd. De eerste helft is klassiek georiƫnteerd met stukken van onder meer Karl Jenkins en Ola Gjeilo. De tweede helft is gericht op pop, folk en filmmuziek. De zang wordt begeleid door het virtuoze Atmospheric String Quartet & Guests. Voor het instuderen van de muziek wordt gewerkt met ingezongen oefenbestanden.
Er is vooral een gebrek aan bassen en ook tenoren, maar ook alten zijn welkom. Mail naar secretariaatcantores@gmail.com of loop gewoon binnen.

Op zondag 30 oktober verzorgt Cantores vanaf 12.15 uur een lunchconcert in Willem Huijgensz aan de Noordeindseweg 104 in Berkel en Rodenrijs.