Gezellig buurtfeest in de Willem de Zwijgerlaan.
Gezellig buurtfeest in de Willem de Zwijgerlaan.

Buurtfeest Willem de Zwijgerlaan treft het

Ten tijde van de landelijke Burendag in september was het weer slecht en een maand later scheen de zon overvloedig. De bewoners van de Willem de Zwijgerlaan in Pijnacker troffen het twee weken geleden met hun buurtfeest dat werd geopend door wijkwerkwethouder Hanneke van de Gevel.

De bewoners van de Willem de Zwijgerlaan tussen de Kerkweg en de Julianalaan vielen in de coronatijd wel eens op doordat ze ten tijde van corona veilig met elkaar koffiedronken in hun voortuinen. Dat was de nog relatief nieuwe bewoonster Annika Heerekop destijds opgevallen, zo vertelde ze aan het begin van het buurtfeest waarvan zij een van de organisatoren was.

De buurt organiseert het feestje gezamenlijk. Het mooie van deze buurt is dat die heel gevarieerd is samengesteld. Mensen van verschillende leeftijden, van wie sommige er al heel lang wonen en andere nog maar kort.
Een buurtje ook waar de mensen oog hebben voor elkaar, ook als er geen buurtfeest is. Dankzij de Buurtknip van de gemeente - een bijdrage van 250 euro - hoefden de kosten geen beperking te zijn om er bij te zijn en mee te doen. Naar verluidt bleef het zaterdag nog lang gezellig in de Willem de Zwijgerlaan!