Vogels die nogal intiem kwamen kennismaken.
Vogels die nogal intiem kwamen kennismaken.

De Zonnebloem afdeling Pijnacker op uitnodiging naar Avifauna

Actueel

Op 7 oktober bezochten een 40-tal gasten van de Zonnebloem afd. Pijnacker/Delfgauw het vogelpark Avifauna in Alphen a/d Rijn. Deze keer een bijzonder uitje aangeboden door autoleasemaatschappij Alphabet, een divisie van de BMW-groep. De formule “het ándere bedrijfsuitje” houdt in dat medewerkers van dit bedrijf met de deelnemers van de Zonnebloem samen uit gaan en een volledig verzorgde middag aanbieden. Zij zorgden voor een fantastische middag. 

Steeds vaker kiezen bedrijven voor een maatschappelijk verantwoord bedrijfsuitje. Het versterkt niet alleen de collegiale banden, maar ze doen met elkaar ook iets goeds voor de samenleving. Bij de Zonnebloem kan dat met het bedrijvenprogramma “Het ándere bedrijfsuitje”. Een prachtig initiatief waarvan onze plaatselijke afdeling dankbaar gebruik maakte. Na het ophalen van de deelnemers in Delfgauw en Pijnacker, vertrok de rolstoelbus net even na de klok van twaalf uur naar het alom bekende vogelpark. Tegenwoordig mag je dit een dierenpark noemen met de nadruk op vogels. Onderweg genoten de gasten van een broodje en een drankje. De chauffeur wees zijn passagiers op allerlei bezienswaardigheden. De stemming zat er al goed in.

Gezellige sfeer
Bij Avifauna aangekomen stonden 40 vrijwilligers van het autoleasebedrijf klaar met rolstoelen. Gasten met een rollator werden ook vergezeld door een van deze vrijwilligers. Het gezelschap ging op weg naar het Avifauna restaurant waar de gezellige sfeer voelbaar aanwezig was. Onder het genot van koffie met gebak voerden de vrijwilligers/begeleiders geanimeerde gesprekken met de Zonnebloemgasten.

De tocht door het park was afwisselend en ook vermakelijk toen een groep gevleugelde vrienden, van het soort “Lori van de Blauwe Bergen”, de kans schoon zagen om de deelnemers van nabij te leren kennen. Ze landden op schouders, armen, hoofden en vingers. De twee bedrijfsdirecteuren, die een uurtje zouden blijven, genoten van dit andere uitje en trakteerden op een ijsje. Ook waren er twee dames aanwezig van de kant van het Bredase kantoor van de Zonnebloem, waaronder een fotografe.

Als afsluiting van dit gezellige uitje werd er nog een drankje geserveerd met lekkere knabbeltjes. Nadat teamleider Activiteiten Babs Waser even na 16.30 uur de bedrijfsmedewerkers had bedankt voor hun geweldige inzet, werden de gasten en de afdelingsvrijwilligers door de mensen van Alphabet uitgezwaaid.

Zorgeloos
De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander. De organisatie wil bevorderen dat gasten andere mensen kunnen ontmoeten en samen leuke dingen doen. De Zonnebloem is niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vrijwilliger
De afdeling Pijnacker maakt deel uit van een landelijke organisatie die meer dan 1000 afdelingen telt. Nootdorp heeft een eigen afdeling. Wilt u zich als vrijwilliger inzetten voor de afdeling, of wilt u als deelnemer (gast) in aanmerking komen? Neem dan contact op met Coky Scholte (015-3611123). Doneren aan de afdeling kan op rekening NL12RABO0354453068 t.n.v. de Nationale Ver. De Zonnebloem Afdeling Pijnacker, gaarne o.v.v. uw postcode en huisnummer.