De kinderen brachten tijdens hun bezoek een ware schat mee.
De kinderen brachten tijdens hun bezoek een ware schat mee.

Octantschool Schatkaart brengt een schat naar de Voedselbank

Actueel

Dinsdagochtend 11 oktober brachten een groep kinderen en twee leerkrachten van de Octantschool Schatkaart een bezoek aan de Voedselbank in Delft. De Voedselbank verzorgt iedere week voedselpakketten aan de inwoners die dat nodig hebben in Delft, Pijnacker en Noordorp.

De kinderen brachten tijdens hun bezoek een ware schat mee en deden daarmee alle eer aan de naam van hun school, die zich overigens tijdelijk gehuisvest heeft aan de Sportlaan in Pijnacker en zich vlakbij het uitdeelpunt in de Acker bevindt.

Bert Bos, als vrijwilliger en secretaris van het bestuur, nam de gift met grote dankbaarheid in ontvangst. Het bedrag dat door de kinderen aan de Voedselbank werd overhandigd betrof maar liefst het prachtige bedrag van €3345,40. Het bedrag is door de kinderen van de school bijeengebracht door een sponsorloop te organiseren. Rennen dus voor de Voedselbank. Bert bedankte de kinderen hartelijk voor de prachtige opbrengst. Hij vertelde dat het bedrag een goede bestemming zal krijgen. De Voedselbank heeft momenteel te maken met twee belangrijke ontwikkelingen.

Ten eerste is er een behoorlijke stijging te zien in het aantal gezinnen (15% in de laatste vier weken), die de Voedselbank nodig hebben. De stijging wordt veroorzaakt door de sterk gestegen inflatie en de hoge energierekeningen. De eindjes kunnen steeds minder aan elkaar geknoopt worden.

Ten tweede is er een merkbare terugloop in de aanvoer van voedsel. Zowel door landelijke grote leveranciers, zoals de supermarkten, als lokale leveranciers zijn bezig de voedselverspilling tegen te gaan door beter op de inkoop en productie te letten. Op zich natuurlijk een goede ontwikkeling, die echter voor de Voedselbank wat negatief uitpakt.

Om toch iedere week weer aan onze klanten een volwaardig pakket te kunnen leveren, worden we dus gedwongen voedsel aan te kopen. Gedacht moet dan worden aan de basisproducten als rijst, pasta’s, ontbijt producten en voor de aanstaande feestdagen wat lekkers voor vooral de kinderen. Het geld is dus meer dan welkom, meent Bert, om in de groeiende behoefte te kunnen blijven voorzien.