Afbeelding

Ingezonden: Gemeente laat Gors in de “shit” zitten

Actueel

Op vrijdag 23 september 2022 begon het opeens te stinken bij ons in huis. Eerst denk je nog dat er iets mis is bij jouw woning alleen, maar al snel durft de eerste bewoner op de groepsapp te vragen of het ook bij anderen stonk in de woning. En ja hoor iedereen had er enorme last van! Wat bleek al snel, de kruipruimtes stonden dik onder water terwijl dit normaal altijd droog is bij ons. Direct maar iemand laten komen van een bedrijf. Torenhoge rekening voor dat uurtje in het weekendtarief. Pompen was zinloos en zou een vermogen kosten. 

De volgende dag zagen wij in de wijk dat ze bezig waren bij het gemaal van het riool. Bij hen gevraagd wat er aan de hand was. Zij vertelden dat er een storing in het gemaal was geweest en dat het riool helemaal vol had gestaan. Wij hebben ons probleem aan hen verteld. Hun conclusie was dat er ergens een breuk zou moeten zitten in het riool waardoor onder de enorme druk, rioolwater had gelekt. Dit kwam ook sterk overeen met de enorme stank die wij ervaarden. Hierop de gemeente Pijnacker-Nootdorp aangeschreven en verteld wat er aan de hand was. De reactie, voor 8 november reageren wij terug en dit kan met 6 weken worden verlengd als het onderzoek langer duurt. Buiten dat het enorm stinkt in de woningen is het ook nog eens enorm ongezond. Dat wisten zelfs de Romeinen zelfs al! Gemeente kom dan ook in actie wanneer het niet uitgesteld kan worden! Wij betalen rioolheffing, gemeente vervul dan ook uw zorgplicht m.b.t. de afhandeling voordat er hier zieke mensen zijn. Jullie laten ons op deze manier behoorlijk in de shit (lucht) zitten.

Bewoners Gors, Pijnacker 

Reactie gemeente Pijnacker-Nootdorp
“De gemeente reageert altijd op verzoeken of vragen van weekblad Telstar/de Eendracht. In het algemeen kunnen wij soms helaas niet ingaan op de inhoud van gesprekken tussen medewerkers en inwoners. Hetzij omdat Pijnacker-Nootdorp gebonden is aan AVG-regels of omdat er procedures lopen (denk aan verzekeringskwestie en rechtszaken).”