Afbeelding

Kinderkoren in de Ontmoetingskerk

Zondag 22 mei is er weer een lunchconcert in de Ontmoetingskerk. Dit keer verzorgd door twee kinderkoren, te weten ‘Musicanti’ van de Academy of Vocal Arts in Den Haag en ‘Pizzicanto’ uit Dornbirn in Oostenrijk. Deze koren van zeer talentvolle jongeren zullen zowel apart als gezamenlijk optreden.

Musicanti is het selectiekoor van de Academy of Vocal Arts. De koorleden van Musicanti zijn zeer getalenteerd en gemotiveerd en treden op op hoog niveau. Zij krijgen zangles, solfège (notenleer) en volgen het speciale trainingsprogramma van de ACVA. 

Pizzicanto is het selectiekoor van de muziek middelbare school in Dornbirn, dat momenteel bestaat uit 29 zangers uit het tweede, derde en vierde leerjaar. Een muziek middelbare school is een school voor tien- tot veertienjarigen met een speciale focus op muziek. Het koor neemt deel aan de jaarlijkse schoolevenementen: concerten in het Kulturhaus Dornbirn, kerstconcerten en musical uitvoeringen om de twee jaar. Het concert begint om 12.00 uur en duurt ongeveer één uur. De entree is gratis en vooraf is een boterhammetje beschikbaar om de eerste trek te stillen.