Het sportieve team van Rosalie en Yannick.
Het sportieve team van Rosalie en Yannick.

Rosalie Runners & Yannick Yankees halen 3286 euro op

Zaterdag 14 mei stonden de Pijnackerse Rosalie (14) en haar broer Yannick (11) samen met hun team en zo’n 800 andere deelnemers aan de start van de New York Mini Marathon in Rotterdam. Om genezing van hun diabetes type 1 mogelijk te maken zamelde het team van Rosalie en Yannick maar liefst € 3.286,- in. 

Rosalie, Yannick en broer Daniël (14) hebben samen met hun team afgelopen periode alles op alles gezet om de sponsorloop van het Diabetes Fonds te laten slagen en op die manier aandacht te vragen voor de diabetes, de ziekte die zo'n grote impact heeft op het gezin.

In totaal heeft het Diabetes Fonds met de New York Mini Marathon ruim € 162.000,- opgehaald. De Rosalie Runners & Yannick Yankees bedanken iedereen die heeft meegeholpen om de genezing van diabetes op deze manier weer een stap dichterbij te brengen.

Het team was vanaf de start op het terrein bij Hotel New York op alle afstanden goed vertegenwoordigd. De jongste nichtjes Fiene, Fenna en Emma renden de 420 meter van de Kidsrun. Rosalie, Yannick en Daniël legden de 4,2 km met succes af, samen met nichtje Bente, tante Femke en beste vriendin Amber. Opa Gerard liep samen met zijn goede vriend John 10,5 km en vader Eelco voltooide zelfs de 21 km! 

In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen diabetes en elke dag komen er 169 mensen bij. Met het geld dat is opgehaald kan het Diabetes Fonds wetenschappelijk onderzoek financieren. 

En Rosalie en Yannick? Die trainen rustig door voor de volgende New York Mini Marathon, op zaterdag 13 mei 2022! Je kunt het team nog altijd steunen, via https://www.newyorkminimarathon.nl/team/rosalie-runners-yannick-yankees.