AJ Mercera maakte na een uur spelen de gelijkmaker. (foto: Sander de Hollander)

SV Nootdorp en RKDEO winnen allebei

SV Nootdorp trad zaterdag thuis aan tegen Forum Sport. In de eerste helft was Forum Sport duidelijk de bovenliggende partij en kwam hierdoor in de eerste helft terecht op voorsprong. In de tweede helft waren de rollen duidelijk omgedraaid, binnen het kwartier spelen in de tweede helft maakte AJ Mercera de gelijkmaker.

Lang leek het dus uit te draaien op een 1-1 gelijkspel tot SV Nootdorp in blessuretijd een corner mocht nemen, Jop Verhagen voorgeeft en Pim Hulst bij de tweede paal inkopt: 2-1 eindstand. RKDEO mocht zondag thuis aantreden tegen HVV. De RKDEO verdediging stond als een huis. Na bijna een uur spelen werd de bal gespeeld op Dean van Velzen en deze krulde op zijn verjaardag de bal langs de HVV keeper in de verre hoek, 1-0. Een kwartiertje later leek een onschuldige aanraking van Jack Doorschodt binnen de beruchte lijnen, maar de HVV speler in kwestie ging met veel verbaal ter aarde en wees de scheidsrechter naar de penalty-stip, 1-1. In de slotfase probeerde Irian Boeschoten richting doel te lopen maar werd onreglementair gestuit door 2 HVV spelers en wees de scheidrechter opnieuw richting de penalty stip. Jack Doorschodt herstelde zijn lichte aanraking eerder waardoor HVV op gelijke hoogte kwam en benutte de penalty, 2-1.