Mateo Taal (links) en Alwin Blijleven in de vijftigste aflevering van AvantiTV.
Mateo Taal (links) en Alwin Blijleven in de vijftigste aflevering van AvantiTV.

AvantiTV viert vijftigste aflevering

Wat ruim vijf jaar geleden als een grap begon, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip binnen Avanti/Post Makelaardij en ver daar buiten: AvantiTV. Een YouTube programma dat de korfbalclub uit Pijnacker de afgelopen jaren van vele kanten belichtte, hoogtepunten registreerde en de kijkers een blik gunde achter de schermen van de vereniging.

Afgelopen zondag kwam aflevering 50 online, waarin de makers Alwin Blijleven en Mateo Taal voor één keer samen in beeld verschenen voor een tweegesprek waarin ze terugblikten op de vele programma’s die ze de afgelopen jaren samen hebben gemaakt. “Normaal gesproken neemt Alwin de presentatie op zich en doe ik camera en montage”, legt Taal de rolverdeling uit. “Voor deze jubileumaflevering hebben we daarop een uitzondering gemaakt.”

“Het doel van AvantiTV is om enerzijds nieuws te brengen en de leden te informeren en anderzijds om de verschillende aspecten van de vereniging te belichten”, duiden de makers hun intenties. “Zo hebben we natuurlijk uitgebreid verslag gedaan van de promotierace naar de Korfbal League in 2017, maar we hebben bijvoorbeeld ook een dagje meegekeken met het reilen en zeilen in de keuken en achter de bar van de Avanti-kantine. En op de scooter met camera en microfoon de wielrenners van Avanti Cycling gevolgd.”

Waar de intenties door de jaren heen niet zijn veranderd, is de techniek en de professionaliteit waarmee beide mannen het programma maken dat wel. Genoeg inspiratie dus voor nog eens minstens vijftig afleveringen. Alle afleveringen van AvantiTV, samen met nog veel andere content, is terug te vinden op het YouTube kanaal van Avanti Korfbal, dat inmiddels ruim 1000 abonnees tot zijn vaste kijkers mag rekenen.