Groot feest met volkszanger John Medley. (foto: Ilse Soeterbroek)
Groot feest met volkszanger John Medley. (foto: Ilse Soeterbroek)

Oliveo de sterkste in topper tegen Celeritas

Het was ‘do or die’ afgelopen zaterdag voor Oliveo. Winst tegen directe concurrent Celeritas zou betekenen dat de titel in de 4e klasse E heel dichtbij komt voor de mannen van trainer Edwin Vurens. En bij verlies zou juist Celeritas op pole position liggen voor het kampioenschap. Oliveo - Celeritas was dus een onvervalste kraker tussen twee ploegen die de competitie gedomineerd hebben. 

Een volgepakt Sportpark De Groene Wijdte zag een schitterende sfeeractie voorafgaand aan de wedstrijd. De supporters van Oliveo zorgden met vuurwerk, spandoeken en veel kabaal voor een prachtige ambiance. Dit gaf de thuisploeg duidelijk energie, want na een kwartier zorgde Niels Bentvelzen, na een eerdere mogelijkheid onbenut gelaten te hebben, voor de 1-0. Oliveo zat met deze tussenstand op rozen, maar Celeritas gaf zich zeker niet gewonnen. De bezoekers uit Rijswijk dicteerden het spel en drukten Oliveo met de rug tegen de muur. 

Dit leverde enkele mogelijkheden op, maar keer op keer stond de Pijnackerse defensie haar mannetje en wist het menig aanval onschadelijk te maken. De grootste kans was voor Celeritas aanvoerder Giovialli Serbony, die vlak voor rust de bal tegen het zijnet werkte na een scherp indraaiende voorzet. Met het nodige kunst- en vliegwerk haalde Oliveo de rust met de gunstige stand van 1-0. Na de theepauze bleef Celeritas aandringen, maar waren het juist de blauw-witte zebra’s die toesloegen. Tim van Rheenen stuurde rechtsbuiten Bob Ruigrok diep, die op zijn beurt Noah Boer bediende. Hij maakte beheerst de 2-0 en zorgde daarmee voor groot feest bij het thuispubliek. 

Twee gele kaarten
Hierna werden de ruimtes op het veld groter, zeker toen Celeritas met tien man verder moest na twee gele kaarten voor spelmaker Tajdirti. Van Rheenen kreeg een levensgrote kans op 3-0 maar zocht het doel te hoog. Ook invallers Max Huurman en Frank van der Zwan kregen grote kansen, maar zij lieten na om Celeritas de genadeklap toe te dienen. Wie dit wel deed was Laurens Huurman, die op aangeven van broer Max voor 3-0 zorgde en zo de supporters van Oliveo in extase bracht.

Na het laatste fluitsignaal brak er een ongekend feest los op het terras voor de kantine. Oliveo heeft een grote stap richting de titel gezet en dit werd uitbundig gevierd met de honderden supporters die aanwezig waren. Oliveo heeft met een wedstrijd minder gespeeld, nu 2 punten meer dan Celeritas.

Nog drie wedstrijden
De Oliveanen spelen nog drie wedstrijden: aanstaande zaterdag om 14.30 uur uit tegen KSD Marine, de week erna thuis tegen REMO en de competitie wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen De Ster.