De Groenzoom is de moeite van het bezoeken meer dan waard!
De Groenzoom is de moeite van het bezoeken meer dan waard!

Expositie Groenzoomfotowedstrijd verkast

Al een paar maanden kan iedereen in de bibliotheek van Pijnacker aan de Julianalaan een expositie bewonderen van de winnende foto’s van de zogenoemde Groenzoomfotowedstrijd die vorig jaar is georganiseerd door het Gebruikersplatform van De Groenzoom, het prachtige natuurgebied tussen Pijnacker en Berkel.

De inwoners van Pijnacker-Nootdorp hebben nog een paar dagen de tijd om gedurende de openingsuren van de bibliotheek de schitterende foto’s ‘in uitvergroting’ te bewonderen. De twaalf genomineerde foto’s zullen volgende week verkassen naar de vestiging Ontmoet! van Bibliotheek Oostland in de Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. Daar zijn twaalf genomineerde foto’s vervolgens te zien tot 6 april.

Billboard
Intussen is het Gebruikersplatform Groenzoom aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een van de honderden ingezonden foto's te gebruiken voor een levensgroot billboard aan de zoom van de Groenzoom. Bijvoorbeeld langs de N470, de provinciale weg tussen Delft en Zoetermeer die in Pijnacker-Zuid pal langs De Groenzoom loopt.
Met zo'n billboard worden autorijders op de N470 verlokt en verleid om niet voorbij te razen met hun vehikel maar in plaats daarvan van de weg af te gaan, de natuur in te lopen en daar te genieten van al het moois dat er te zien, te voelen en te ruiken is!