RKDEO won in eigen huis van buurman Concordia. (Foto: Sander de Hollander)

SV Nootdorp ziet gat met koploper groeien

Na het stormachtige weekend van de vorige speelronde, was het afgelopen weekend prima toeven langs de lijn. SV Nootdorp speelde een uitwedstrijd tegen VELO in Wateringen. RKDEO kreeg buurman Concordia op bezoek.

SV Nootdorp kwam uit Wateringen van een koude kermis thuis. Nootdorp zag zichzelf als ‘runner up' als enige achtervolger van koploper WV-HEDW, maar door de verliespartij tegen VELO is de achterstand opgelopen tot negen punten. VELO kon binnen een half uur uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Nootdorp leek vlak voor rust nog terug te komen in de wedstrijd. Mitchell Abdoel maakte met een penalty de aansluitingstreffer. In de tweede helft liet VELO duidelijk merken dat er niets te halen viel in Wateringen en bepaalde de eindstand op 3-1. RKDEO opende een dag later de score op Sportpark Centrum dankzij een eigen doelpunt van Concordia. Binnen enkele minuten stond het scorebord weer gelijk. Even later kwam RKDEO weer op voorsprong via een doelpunt van Quinten Hellemons, maar amper twee minuten later stond de stand wederom gelijk. Vlak voor rust maakte RKDEO de 3-2 via een goal van Hellemons. De tweede helft werd wat meer gecontroleerd gespeeld door RKDEO. In blessuretijd gooiden de Nootdorpers de wedstrijd definitief op slot via een doelpunt van Olaf Kramer: 4-2.