Noëlle en Jordy kregen de eerste sleutels.
Noëlle en Jordy kregen de eerste sleutels.

Noëlle en Jordy krijgen eerste sleutel van nieuw huis in prachtige wijk Tuindershof

Vroeg in de ochtend van 28 februari overhandigde wethouder Frank van Kuppeveld de sleutel aan Noëlle en Jordy, de trotse kopers van de eerste opgeleverde woning in Tuindershof: een prachtige eengezinshoekwoning aan een groene laan. Een mooi moment in de realisatie van deze duurzame woonwijk met een diversiteit aan koop- en huurwoningen. Het begin van een inclusieve en klimaatadaptieve buurt. 

Tuindershof is een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. De eerste fase bestaat uit 76 vrije sectorwoningen (eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen) en 41 sociale huurappartementen van woningcorporatie Rondom Wonen. Wethouder Frank van Kuppeveld: "Met het overhandigen van deze eerste sleutel zetten we weer een stap in de realisatie van de groene, duurzame woonbuurt Tuindershof. Een plek waar mens en natuur in harmonie samen leven en een betaalbare woning is voor iedereen. De wijk groeit volop en nu de eerste bewoners hun intrek nemen gaat het hier echt bloeien. Ook de eerste sociale huurappartementen worden bijna opgeleverd. Een waardevolle aanvulling op het woningaanbod in Pijnacker-Nootdorp."

De dorpse buurt ligt in een waterrijke en groene omgeving. Er komen 640 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. De ontwikkelingscombinatie Tuindershof - bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Waaijer Projectrealisatie en Kavel Vastgoed - realiseert circa 475 woningen in de nieuwe wijk. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning ontwikkeld en gebouwd. Een belangrijke bijdrage aan de betaalbare woningvoorraad. De bouw van de totale wijk moet in 2024 klaar zijn. Peter Immers namens de ontwikkelcombinatie: "We wensen de kopers veel woongeluk in hun prachtige energiezuinige en duurzame eengezinswoning op de hoek van de sfeervolle straat. De groene hagen en bomen in de voortuinen creëren straks een hofjesgevoel. Kinderen spelen voor de deur in de groenstroken. Andere woningen liggen aan groene lanen, de meanderende waterpartij dwars door de wijk of op een erf."

Klimaatbestendige wijk
Tuindershof is een duurzame en inclusieve woonbuurt van hoogstaande kwaliteit. Het wordt een samenhangende, herkenbare wijk met een dorpse architectuur die past bij Pijnacker-Nootdorp en gekenmerkt wordt door het gebruik van eerlijke, eenvoudige en natuurlijke materialen, vormen en kleuren. De openbare ruimte is het fundament van de wijk. Meer weten? Kijk op: www.nieuwbouw-tuindershof.nl