In het restaurant Cornelia werden alle Zonnebloemgasten ontvangen met een drankje naar keuze.
In het restaurant Cornelia werden alle Zonnebloemgasten ontvangen met een drankje naar keuze.

Zonnebloemgasten genieten van stamppot

Actueel

De gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem Nootdorp zijn heel blij dat er van nu af aan weer diverse leuke activiteiten kunnen plaatsvinden. Vorig jaar mocht er gelukkig nog wel een luxe high tea worden georganiseerd en kon er een zeer geslaagde spelletjesmiddag gehouden worden, maar mocht het Kerstfeest met alle gasten bij elkaar helaas niet door gaan. 

Daarom was besloten de Kerstlunch door de vrijwilligers bij hun Zonnebloemgasten thuis te bezorgen. Uiteraard werd dat door de gasten zeer gewaardeerd. Maar het in een gemoedelijke sfeer samen iets vieren met gelijkgestemde bekende en nieuwe plaatsgenoten is natuurlijk veel leuker. Daarom organiseerde de Zonnebloem Nootdorp, nu het bij elkaar komen gelukkig weer mag, voor alle Zonnebloemgasten een typisch Nederlandse stamppot proeverij bij Restaurant Cornelia tegenover winkelcentrum De Parade. De naam Cornelia is gekozen omdat dit de naam is van de moeder van Cindy. Zij is samen met haar man Azmi sinds januari 2020 eigenaar van dit laagdrempelige restaurant. De gasten die dat wilden werden thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht door de vrijwilligers. 

In het restaurant Cornelia werden alle Zonnebloemgasten ontvangen met een drankje naar keuze. Daarna kon iedereen genieten van een heerlijke proeverij bestaand uit een trio van stamppotten: peen en uien met rookworst, zuurkool met een speklapje en andijvie met een gehaktbal. Als afsluiting van de middag kregen de gasten nog een kopje koffie of thee. Gezien de vele positieve reacties van de gasten, tijdens en na afloop van de stamppot middag, blijkt dat het erg op prijs gesteld wordt dat er door de Zonnebloem Nootdorp weer activiteiten mogen worden georganiseerd. 

Mocht u de activiteiten van de Zonnebloem financieel willen ondersteunen kan dat op rekening nr. NL22RABO 0347114741 van De Zonnebloem Nootdorp. Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Iedereen heeft behoefte aan gezelschap. Maar als je een lichamelijke beperking hebt, zoals slecht kunnen lopen of zien, ben je misschien wel vaker alleen thuis dan je zou willen. Voor nadere info kunt u bellen naar de secretaris Emmy Remmerswaal 015 – 222 0247. Kijkt u ook eens op zonnebloem.nl/nootdorp waar u bij activiteiten mooie foto’s en leuke verslagen aantreft van de diverse gezellige activiteiten. 

Help mee
Al meer dan 70 jaar draait het bij de Zonnebloem om mensen. “Wij vinden dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn”, zegt een woordvoerder. “Iedereen kan iets voor een ander betekenen en er is altijd een manier die bij je past.” Sluit je als vrijwilliger aan bij een groep in jouw buurt.