Bij Voerman werd de eerste paal geslagen door Bobby en Jesse van de Vliet.
Bij Voerman werd de eerste paal geslagen door Bobby en Jesse van de Vliet.

Twee eerste palen op 22-2-2022 op bedrijventerrein Heron

Actueel

Op dinsdag 22 februari zijn op één middag twee eerste palen geslagen voor nieuwe bedrijfspanden op bedrijvenpark Heron. Dat is het bedrijvenpark dat wordt begrensd door de spoorlijn Den Haag-Utrecht en de A12, de RandstadRaillijn Den Haag/Rotterdam en de ’s Gravenweg. Vroeger heette dit terrein De Gouden Driehoek en dat is eigenlijk een veel mooiere naam nog dan Heron. 

Wethouder Ilona Jense-Van Haarst en enkele ambtenaren maakten er vorige week dinsdag een gezellige middag van en dat deed ook de verslaggever van de Telstar/Eendracht die altijd wel te porren is voor festiviteiten met bruisende champagne en lekkere hapjes.

Behalve feestelijk, gezellig en boeiend was het ook mooi menselijk en ontroerend wat er gebeurde bij beide eerste palen. In beide gevallen werd de officiële paal geslagen door jongen mensen die een enorm zwaar verlies te verduren hebben gekregen. Bij verhuizer Voerman werd de paal geslagen door Jesse en Bobby, de zoons van de in juni 2020 plotseling aan een hartstilstand overleden mede-directeur Edwin van de Vliet die pas vijftig jaar was.

Bij Romynox was de jonge Milan Heuver degene die de eerste paal mocht slaan. Hij is de zoon van Erik Heuver, een van de klanten van Romynox van het eerste uur en volgens eigenaar Ronald van der Boon een man die echt in hem geloofde toen hij in 2009 toch niet geheel overtuigd zijn eigen bedrijf begon. Terwijl de koude wind door de tent gierde, hield Ronald een hartverwarmend en heel persoonlijk verhaal over hoe hij zijn bedrijf 12,5 jaar geleden begon en hoe het zich heeft ontwikkeld, met steun van de in 2016 overleden Erik Heuver.

Romynox is een technisch toeleverancier voor de (bio)farmaceutische industrie. Het bedrijf maakt leidingcomponenten, slangen, maatwerkontwerpen en instrumentatie. Het bedrijf is begonnen aan de Herculeskade in Ypenburg, nabij de Brasserskade. Vooruitlopend op vestiging op Heron heeft Romynox zich tijdelijk gevestigd aan de Koperslager 3 te Nootdorp.
De nieuwbouw heeft even op zich laten wachten, maar wordt nu snel ter hand genomen door ontwikkelaar/bouwer F5 die op meerdere plekken op Heron actief was en is. De nieuwe vestiging krijgt de beschikking over een moderne cleanroom en een verticaal opslagsysteem.

Romynox groeit hard en is in enkele jaren gegroeid naar 26 werknemers. Het bedrijf werkt voor grote farmaceutische bedrijven en kreeg het in de coronatijd ineens een stuk drukker. Het nieuwe pand van Romynox wordt stijf tegen de ‘s Gravenweg aan gebouwd, daar waar vroeger de boerderij van de familie Steeneveld stond.

Het nieuwe pand van Voerman wordt gebouwd door ProHuis bij de entree van het bedrijvenpark Heron, tegenover het pand van Riverdale, waar het eerstepaalfeestje plaatsvond. Voerman heeft meer dan dertig jaar ervaring in de internationale verhuisbranche en opslag. Het bedrijf heeft vestigingen in Moskou, Praag, Den Haag en straks ook in Pijnacker-Nootdorp.
Het hoofdkantoor was gevestigd op Forepark aan de A4 en is straks te bewonderen op Heron. Ze verhuizen niet alleen de klant, maar nu ook zichzelf. Er verhuizen ongeveer honderd medewerkers van Voerman mee naar Heron. Beide nieuw te bouwen panden worden volledig energieneutraal, met extra aandacht voor klimaatbestendigheid en mobiliteit. Een aanwinst voor bedrijvenpark Heron.

Wethouder Ilona Jense is in haar nopjes met de komst van opnieuw twee mooie bedrijven naar Heron/Nootdorp, dat populair is door de ligging op een zichtlocatie langs de A12 die via de oprit/afrit bij Hotel Van der Valk een prima ontsluiting heeft op het rijkswegennet.

Ilona Jense: “Wij zijn echt enorm blij met de komst van Romynox en Voerman. Twee prachtige bedrijven die heel goed passen op bedrijvenpark Heron. Heron is geen groot bedrijvenpark, maar Heron biedt dadelijk wel aan bijna 1600 werknemers werkgelegenheid! Goed ondernemerschap, innovaties voor duurzaamheid, ideeën voor sociaal ondernemen: Romynox en Voerman passen perfect bij deze gedachte.”

Robert Voerman en Ronald van der Boon waren ook vol lof over de persoonlijke en directe contacten met de mensen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In Den Haag gaat het er toch grootschaliger en afstandelijker aan toe. In deze kleinere gemeente is het al snel jij en jou en elkaar aanspreken bij de voornaam. En de dienstverlening is al snel gericht op maatwerk.

Bij Romynox mocht Milan Heuver (links) de eerste paal slaan.