Afbeelding

Ingezonden: “Bedankt Gemeentebelangen, CDA en Eerlijk Alternatief!”

Actueel

Na anderhalf jaar schrijven aan de gemeente en talloze berichten in deze krant, zonder een reactie van de verantwoordelijke wethouder te krijgen, is het zover. Het Beroepschrift met het verzoek om het besluit betreffende het Bestemmingsplan Hart van Nootdorp te vernietigen is door mij ingeleverd bij de Raad van State. Wellicht kan hierdoor ernstige vertraging ontstaan voor de bouw van de nieuwe Jan Janssen Sporthal, het nieuwe kindcentrum en de diverse appartementgebouwen. Dat vind ik héél spijtig. Maar ik had helaas geen andere keus. 

De verantwoordelijke wethouder wil niet met ons praten over het misbruiken van onze Mercato parkeergarage in- en uitrit, om op de bouwlocatie aan de Koningin Julianastraat een tijdelijke sporthal te kunnen plaatsen. Ondanks de vele over dit onderwerp gestelde vragen tijdens de gemeenteraad, door de gemeenteraadsleden Bernhard Minderhoud van Gemeentebelangen, Janneke Verwijmeren van het CDA en Ben Glaser van Eerlijk Alternatief, kregen wij niet de door de wethouder toegezegde memo van een bedrijf uit Kampen. Over deze memo kon ik dus géén zienswijze indienen. 

Het VVD -antwoord op al de vragen in de gemeenteraad was letterlijk “maar anders dan mijn voorganger hebben wij met de toelichting van de wethouder twee weken terug en het onafhankelijk verkeerskundig onderzoek door het bedrijf uit Kampen wel voldoende vertrouwen dat er in het vervolgtraject voldoende aandacht wordt besteed”. Dus niet doen wat beloofd is en geen overleg met de omwonenden. Het bedrijf uit Kampen schreef dat deze totaal onoverzichtelijke De Omloop bocht, die nu als éénrichtingsverkeer al heel gevaarlijk is, veilig is voor twéérichtingsverkeer door de bocht iets breder te maken. Door de gebruikte argumenten lijkt het er op dat dit bedrijf nog nooit in Nootdorp is geweest. 

Graag wil ik hierbij Bernhard Minderhoud, Janneke Verwijmeren en Ben Glaser “in het Zonnetje zetten” voor de gesprekken met ons en het daarna stellen van de juiste vragen in de gemeenteraad!

Martin Remmerswaal
Bewoner Markt