Drie deelneemsters aan de Miss Beauty of Zuid-Holland-verkiezing uit Pijnacker: Hannah de Bruin, Wendy Groenewegen en Luca Schalkwijk.
Drie deelneemsters aan de Miss Beauty of Zuid-Holland-verkiezing uit Pijnacker: Hannah de Bruin, Wendy Groenewegen en Luca Schalkwijk.

Klapwijktrio bij verkiezing Miss Beauty of Zuid-Holland

Actueel

Rond de vierhonderd jonge vrouwen hadden zich aangemeld voor de verkiezing van Miss Beauty of Zuid-Holland 2022. Zestig zijn er voorgeselecteerd en daarvan zijn er na een casting nu twintig door naar de finale. Eigenlijk negentien. Eentje moest afhaken. Van die negentien finalisten komen er drie uit Pijnacker. En die wonen ook nog eens toevallig alle drie in de wijk Klapwijk. Een waar Miss Klapwijk Trio dus.

We ontmoeten ze bij restaurant Tante Boefie, op donderdagavond rond half negen. De sluitingstijd was nog steeds 22.00 uur en dat redden we maar net. De ontmoeting ging over van alles en nog wat. Zelfs over de ins en outs van corona, maar daar gaat het nu even niet over...

Eerst even: wie zijn die drie mooie, doortastende, energieke en ondernemende jonge vrouwen uit Klapwijk? Dat zijn: de 20-jarige Luca Schalkwijk, de 23-jarige Hannah de Bruin en de 24 lentes jeugdige Wendy Groenewegen. Ze vonden het alle drie wel zodanig grappig en opvallend dat ‘Pijnacker’ zo’n groot aandeel heeft in de Miss Beauty of Zuid-Holland-verkiezing, dat ze dit wel reden vonden voor een stukje in de Telstar/Eendracht.

Een tijdstip vinden waarop ze alle drie in de gelegenheid waren voor een ontmoeting was nog een hele toer. Ze zijn ontzettend druk met werk, studie en vrijetijdsbesteding.

Wendy is een echte autofreak. Ze werkt in Berkel en Rodenrijs fulltime Fleet Services dat wagenparken beheert voor BMW Nederland. Naast het werk is ze sinds een jaar heel fanatiek bezig met kunstschaatsen. Dat is een heel zware sport. Het vereist veel doorzettingsvermogen om de verschillende bewegingen op het ijs te oefenen en in te slijpen. De kick vindt ze dat een complexe beweging na heel veel proberen, oefenen, vallen en weer opstaan dan toch ineens lukt. Daarnaast rijdt Wendy nog steeds paard. Dat doet ze kleins af aan.

Hannah zingt en danst. Ze is op dit moment heel druk met twee producties van Muziektheater ODES. In de musical ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ heeft Hannah een grote rol als vertelster en in De Drie Musketiers is ze zingend en dansend actief. Deze hobby doet ze naast haar werk als groepsleider bij Ipse de Bruggen in Den Haag en een studie Social Work. Waar haalt ze de tijd vandaan?

Luca turnt op hoog niveau, bij CGV in Zoetermeer. Dat kost alleen al een uur of negen training per week. Ze heeft daarnaast een eigen juwelenbedrijfje. Daarnaast is ze evenals Hannah ook als influencer actief voor diverse merken kleding en sieraden. Ze ondersteunen elkaar bij het maken van content voor instagram. Luca denkt er over nog een studie Ondernemen & Retail te gaan doen. Het valt op dat deze jonge vrouwen ambitieus zijn, maar niet ten koste van alles. Ze willen eigenlijk vooral zichzelf verder ontwikkelen op allerlei gebieden. Dat is ook de reden dat ze zich hebben aangemeld voor de Miss Beauty of Zuid-Holland-verkiezing. Ze gaan er vol voor om het zo goed mogelijk te doen. Winnen betekent dat je door mag naar de verkiezing van de landelijke Miss Beauty of the Netherlands. Tegelijk begrijpen ze heel goed dat het heel lastig is om te winnen. Je moet heel veelzijdig zijn. Bovendien gaat er maar een door.

En dus zeggen ze dat ze het ook doen voor de ervaring en de beleving. Het is nog maar net begonnen allemaal. Na de voorselectie was er een castingdag op de SS Rotterdam. De finale halen vonden en vinden ze al heel mooi. Die finale is op 26 maart in een nog nader te bepalen Rotterdams theater of zalencentrum.

Ze vertellen dat ze de komende weken meerdere keren bij elkaar komen voor groepsactiviteiten waarbij ze fysiek en mentaal diverse testen moeten doorstaan. Een daarvan is een stevige kickbokstraining. Hannah, Luca en Wendy zijn er op voorbereid dat ze zichzelf best wel eens zullen tegenkomen in de voorbereiding. Dat vinden ze helemaal niet erg, maar juist weer een mooie leerschool. Het gaat niet om pure schoonheid maar vooral om uitstraling en persoonlijkheid. Ze zeggen alle drie dat jezelf zijn en blijven eigenlijk het allerbelangrijkste is. Zo gezien is een missverkiezing net als het gewone dagelijkse leven. Blijf jezelf, want dan ben je het leukst. Zoek je grenzen op, daag jezelf uit maar laat je niet gek maken, denk zelfstandig na en wees je er van bewust dat je niet perfect hoeft te zijn, want dat is niemand.


Ook dorpsgenote Danisha is finalist voor Miss Beauty, dat meldt haar moeder Annette aan deze krant. Omdat Danisha nog geen achttien is, valt ze onder de titel ‘Miss Teen of Zuid-Holland’. Danisha wil haar beste beentje voorzetten om geld in te zamelen voor de LINDA. Foundation. Ze vindt het goede doel nog belangrijker dan winnen!