Dochters Marry en Cora, het diamanten bruidspaar Aart en Riet poseren met burgemeester Björn Lugthart. De burgervader kwam niet met lege handen en dat werd heel erg gewaardeerd.
Dochters Marry en Cora, het diamanten bruidspaar Aart en Riet poseren met burgemeester Björn Lugthart. De burgervader kwam niet met lege handen en dat werd heel erg gewaardeerd.

Diamanten bruidspaar verrast door burgemeester Björn Lugthart

Actueel

Nootdorp - Het echtpaar Braat-van der Meij (zeg maar gewoon Aart en Riet), was maandag 21 februari op de kop af zestig jaar getrouwd. Om dit speciale moment te vieren kwam burgemeester Björn Lugthart hoogstpersoonlijk langs bij het paar. 

Aart en Riet zijn echte Nootdorpers. Allebei 86 jaar geleden geboren en getogen in het oude Nootdorp. Ze leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen. “We zaten samen op de school met de Bijbel”, zegt Riet. “En later kwam je elkaar weer tegen op de kermis en op feestjes bij de renbaan.” Aart en Riet zochten telkens weer momenten om samen te zijn, zoals bij het schaatsen op de slootjes in het dorp. Op een gegeven moment was de liefde niet meer te houden en stapten ze in 1962 in het huwelijksbootje. 

Riet zorgde thuis voor de kinderen: Marry, Cora en Piet. Aart was altijd hard aan het werken. Zijn werkend leven bracht hij vooral door op de vrachtwagen. De mooiste periode was zijn chauffeurstijd op de melkwagen. Hij leerde zodoende veel boeren in de omgeving kennen. “De lekkerste melk is trouwens direct uit de koeltank”, zo weet hij nog goed. 

Muziek speelde lange tijd een rode draad in het leven van het Nootdorpse stel. Riet vond het leuk om te zingen, maar Aart was echt muzikaal. Hij speelde op een heuse althoorn. Riet vond naast het drukke gezinsleven ontspanning bij de lokale vrouwenvereniging. In het mooie vrijstaande huis aan de Meidoornlaan wordt vandaag de dag geen muziek meer gemaakt, maar hobbyen ze nog graag in en om het huis. Riet loopt graag een paar keer per week naar de Parade. Aart is wat minder mobiel. Hij noemt zijn scootmobiel consequent ‘dat ding daar’. 

Omdat ze erg aan huis gebonden zijn, is het uitzicht erg belangrijk. De burgemeester wordt - na een kleine verontschuldiging dat de ramen niet zijn gezeemd - dan ook gewezen op de slootkant langs de Meidoornlaan. Aart: “Vroeger werd het allemaal netjes bijgehouden, maar tegenwoordig rommelen ze maar wat aan.” De burgemeester legt uit dat dat te maken heeft met ecologisch beheer. Het oogt misschien niet zo netjes, maar vissen en andere dieren en insecten, kunnen zo beter leven en overleven. Aart schudt zijn hoofd. Hij ziet liever een strak gemaaide slootkant. 

Daarna toont het echtpaar trots het familieportret dat recent is gemaakt. Ook willen ze alles weten over de mooie ambtsketen van de burgemeester. Lugthart legt het allemaal geduldig uit. Wanneer de burgemeester de straat uitrijdt naar een volgende afspraak zegt Aart: “Fijne vent!” Lugthart is ook door de oudere generatie Nootdorpers goedgekeurd. “En hij zou ook nog even naar dat slootkantje laten kijken”, besluit een opgeluchte Aart.