Vrijwilligers gezocht

Zoetermeer - Vrijwilliger Thuis heeft veel nieuwe hulpvragen en is daarom weer op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers:

Muziek- en/of spelletjesliefhebber 
Een vriendelijke 72-jarige man die in Driemanspolder woont, zoekt een vrijwilliger (m/v) om er samen op uit te gaan. Meneer is een groot muziekliefhebber. Hij houdt van onder andere Frank Zappa, de Beatles en Eric Clapton, en is in zijn leven naar heel wat concerten geweest. Samen over muziek praten doet hij heel graag en ook een spelletje rummikub of mens erger je niet spelen is aan hem besteed. Sinds hij de ziekte van Parkinson heeft, is hij een stuk minder mobiel en wat te veel aan huis gebonden. Hij kijkt er naar uit als je hem op om de week donderdagmiddag met de auto komt ophalen om bijvoorbeeld in het Stadshart een kop koffie te drinken en muziekbelevingen uit te wisselen. Of op een rustig terras een gezelschapsspelletje te doen. Voor zijn vrouw, die de zorg voor haar man combineert met werken vanuit huis, is jouw komst ook heel fijn. Zij kijkt er naar uit het huis een paar uur voor zichzelf te hebben.

Creatief, liefhebber van parkieten 
Een 57-jarige vrouw in Rokkeveen, die chronisch ziek is en al langere tijd arbeidsongeschikt, zou graag een maatje hebben om samen leuke dingen te doen. Ze houdt erg van valkparkieten, heeft er zelf 7. Ze is creatief, houdt vooral van knutselen met hout. Ze heeft al heel wat speelgoedjes gemaakt voor haar parkieten. Ze is geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen, met name Reiki. Ze is zelf ook ingewijd in Reiki. Ze houdt van formule 1 en kijkt graag naar de races. Haar partner werkt nog. Ze heeft bijna geen familie in de buurt en weinig sociale contacten. Ze zoekt een maatje om een praatje mee te maken, om samen creatief bezig te of haar andere leuke nieuwe bezigheden te laten ontdekken. Wellicht kun jij haar daar bij helpen? Ook vindt ze het leuk om samen bijvoorbeeld in het Stadshart ergens iets te drinken.

Filosofie en mantelzorgontlasting
Ben jij ook zo breed geïnteresseerd in filosofie? Of houd je van creatief bezig zijn en knutselen? Een 72-jarige man in Rokkeveen met chronische gezondheidsklachten, slecht zicht en onzeker lopend zoekt een maatje. Hij houdt van een open gesprek over filosofie, niet van discussies om elkaar te moeten overtuigen. Hij is ook erg geïnteresseerd om te horen hoe de jongere generatie denkt en hoe ze het leven zien . Hij houdt van knutselen, evenals van houtbewerking en schilderen. Voor deze laatste activiteiten heeft hij echter thuis geen ruimte meer. Hij zou het fijn vinden als je af en toe een klein blokje om loopt met hem. Misschien kun je eens met hem naar het wijkcentrum om daar deel te nemen aan creatieve activiteiten? Hij luistert ook graag naar muziek (blues en jazz).

Interesse mail vrijwilligerthuis@meezhn.nl of via Maria van den Akker, tel. 06 10646765.