Foto: Marjo Dekker van Moments of Memory Fotografie.
Foto: Marjo Dekker van Moments of Memory Fotografie. Marjo Dekker

Mooie 10e Wereldlichtjesdag

Zoetermeer - Ouders en familie van hun, veel te vroeg overleden kinderen, hebben Wereldlichtjesdag meegemaakt. De dag waarop wereldwijd overleden kinderen herdacht worden.

Als ouder hoop je nooit aanwezig te hoeven zijn bij zo'n herdenking, maar als het verdriet van het gemis van jouw kind je overkomen is, is Wereldlichtjesdag een welkom moment om de warmte en verbondenheid van lotgenoten te ervaren. Met lantaarntjes en brandende kaarsen hebben we een stille lichtjestocht gelopen over de begraafplaats, langs de kindergraven.
Cor en Karel hebben er wederom voor gezorgd dat de looproute en de begraafplaats voorzien waren van brandende vuurkorven, fakkels en lantaarns waardoor er een bijzondere, stille en mystieke sfeer ontstond. Halverwege de dienst werden de namen genoemd van overleden kinderen. Het is o zo belangrijk dat hun namen genoemd blijven worden. Prachtige gesproken teksten werden afgewisseld met muziek. De hangdrum van Jelle Ligthart en de door Martin Verheesen op de piano begeleide zang van René van Kooten en Sil van der Zwan zorgden voor een warme, emotionele bijeenkomst.
Na deze 10e Wereldlichtjesdag in Zoetermeer wordt binnenkort een monument op de begraafplaats onthuld worden: "De Cirkel van Liefde”. Dit monument bestaat uit vier mijmerplekken nabij kindergraven op de begraafplaats. De mijmerplekken bieden plaats om even stil te staan, na te denken of om elkaar als weeouders te ontmoeten.