vrijdag 30 september

Introdans - Aqua

Golvend, kabbelend, stil. Onstuimig of juist bezinnend. Water symboliseert alles wat stroomt, onze gevoelens, verbeelding en emoties. Laat je meevoeren met Aqua, het bruisende nieuwe programma van Introdans. Met Introdans-premières van de koningin van het minimalisme Lucinda Childs (Océana), hypnotiserende dansmeester Sidi Larbi Cherkaoui (Harbor Me) en de nieuw bij Introdans aangetrokken Manuel Vignoulle (EARTH). Ook is de publieksfavoriet Azul te zien van de uit eigen gelederen voortgekomen Jorge Pérez Martínez. www.stadstheater.nl.

Drive- in bioscoop

Het evenemententerrein naast het Silverdome verandert in de grootste bioscoop van Zoetermeer. Op 30 september en 1 oktober organiseert RUR events voor de vijfde keer de drive-in bioscoop. Voor de 5de editie van de drive-in bioscoop is gekozen voor Bohemian Rhapsody op vrijdagavond en Pretty Woman op de zaterdagavond. Je koopt een kaartje per auto voor de drive-in bios op: www.rurevents.nl/evente/drive-in-bios..De kaartjes kosten 25,-Beide films starten om 20:15 en hebben een pauze. RUR-events organiseert later dit jaar nog twee keer een drive-in.28,29 en 30 oktober 2022 is de Drive-in Bios, Halloween editie. Op 21 en 22 december 2022 de Drive-in Bios, Kerst editie.

Soen Acoustic

Soen voegt een bijzondere show toe; de enige acoustische show in Europa. Zij sluiten hun Europese tour nu dus af met een speciaal Soen weekend in de Boerderij. 20.30 uur bij Poppodium Boerderij. www.poppodiumboerderij.nl.

zaterdag 1 oktober 

50+ Bingo

Bij onze buurtvereniging worden regelmatig bingo’s voor 50-plussers georganiseerd. Deze vinden eens per maand plaats op de zaterdagmiddagen.U bent dan vanaf 13.30 uur van harte welkom in de Patio. De bingo duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn leuke prijzen te winnen, voor het merendeel mandjes met levensmiddelen, de bar is open voor een hapje en een drankje.De buurtruimte is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. Er is ook een ringleiding voor slechthorenden en een invaliden toilet.Bovendien zijn er grote kaarten voor slechtzienden verkrijgbaar.

Warm welkom in Ateliers 99a

In het kader van ‘Kom naar buiten bus' zal Ateliers 99a op 1 oktober van 13-17 uur geopend zijn voor publiek. Alle vijf kunstenaars zullen de deur van hun atelier openen om u te verwelkomen. U kunt een kijkje nemen bij de lessen Tekenen bij Joke Meijer of Schilderen naar model bij Marja Milo. Bij Ria van Dijk kunt u van 14-15 uur getuige zijn van een demonstratie in de zeefdruktechniek. Debora Makkus vertelt u met plezier over haar schilderijen die regelmatig in musea te zien zijn. In het atelier van Rob de Graaf kunt u kennismaken met zijn abstracte werk en hem daarover bevragen.Ateliers99a aan de Dorpsstraat 99a, links achter het terras van lunchcafé De Zoetelaar. Kijk voor meer informatie op www.ateliers99a.nl

zondag 2 oktober 

Dina Ivanova - Koffieconcert

De Russische pianiste Dina Ivanova begon op vierjarige leeftijd met pianolessen bij haar moeder en studeerde later aan de Centrale Muziekschool en het Tsjaikovski Conservatorium, beide in Moskou Vercammen en pianist Dina Ivanova spelen jaloersmakend goed'' kopte de Volkskrant nog in mei 2021. In oktober presenteert Dina werken die ze nog niet eerder in Nederland speelde, waaronder de Zesde pianosonate van Beethoven en de Réminiscences de Don Juan, gebaseerd op thema's uit Mozarts opera Don Giovanni. www.stadstheater.nl.

Teun Toebes - Verpleegthuis

Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis, waarom? Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis. 'VerpleegThuis ‘Live' is niet alleen de meest ontwapenende show die je gaat zien, het is een ‘lifechanger'; de kans dat de show over jouw toekomst gaat is één op vijf. www.stadstheater.nl

dinsdag 4 oktober 

Ukkiepret 2+ - Muziekworkshop

We gaan met van alles muziek maken: handpoppen, doekjes, linten en nog veel meer. Het leukste is dat papa, mama, opa en oma ook mee mogen doen. Dus pret voor iedereen! Wiebel, ren en spring! Lekker bewegen op muziek. Samen dansen en we maken met z'n allen plezier. Doe mee met deze swingende workshop! De dans- en muziekworkshops zijn om samen te doen en leuk voor ouder en kind, het is dan ook de bedoeling dat er kaarten gekocht worden voor zowel de ouder als het kind. www.stadstheater.nl