MBO- en HBO/WO-informatiemarkten

Zoetermeer - De Zoetermeerse Kring van Schooldecanen houdt jaarlijks een HBO/WO-informatiemarkt en een MBO-informatiemarkt. Scholieren van alle middelbare scholen in Zoetermeer kunnen zich dan oriënteren op vervolgopleidingen. Dit jaar worden beide markten gehouden op Oranje Nassau College Parkdreef. De HBO/WO-markt op dinsdag 4 oktober, de MBO-markt op donderdag 6 oktober.

Veel opleidingen aanwezig
Op de informatiemarkten zijn vertegenwoordigers van veel verschillende vervolgopleidingen aanwezig. Bij de diverse stands kunnen leerlingen en ouders uitgebreid informatie inwinnen over de aangeboden opleidingen. Ook presenteren de instellingen/scholen op deze avond hun nieuwe brochures voor het studiejaar 2022/2023 met daarin een overzicht van de opleidingen die zij aanbieden, de data van de voorlichtingsdagen en open dagen. 

Voor wie?

De markten zijn bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van de Zoetermeerse middelbare scholen: Alfrink College, Erasmus College, Motion Beweeg College, ONC Clauslaan, ONC Parkdreef en het Picasso Lyceum. De informatiemarkten zijn voor alle vierdejaars leerlingen verplicht. Ouders zijn van harte welkom. De HBO/WO-informatiemarkt vindt plaats op dinsdag 4 oktober van 18.00 – 21.00 uur. De MBO-markt op donderdag 6 oktober van 18.30 – 21.00 uur. Uiteraard is de toegang tot beide markten gratis.

Gezien de zeer beperkte parkeergelegenheid is het verstandig gebruik te maken van de fiets, brommer, scooter of het openbaar vervoer. Vanaf de Randstadrail station Seghwaert is ONC Parkdreef op ongeveer 10 minuten loopafstand.

Gespreksgroep voor senioren

Zoetermeer - De Gespreksgroep/studiegroep voor senioren heeft plaats voor enkele nieuwe leden. De groep spreekt over diverse interessante onderwerpen waarbij ook de actualiteit aan bod komt. De gespreksgroep komt samen eens per 14 dagen op woensdagochtend van 10-12 uur in de Bibliotheek. Heb je interesse meld je dan aan. Voor aanmelden en informatie: Lidy Schuil 06 23906652.