MEE ZHN-Vrijwilliger Thuis zoekt vrijwilligers

Vrijwilliger Thuis heeft veel nieuwe hulpvragen en is daarom weer op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers:

Een gezellig praatje 
Een moedig en vriendelijke, 86-jarige mevrouw die in Buytenwegh woont kijkt altijd uit naar een praatje. Sinds een tijdje gaat het lopen minder goed. Ze komt daardoor steeds minder buiten en mist de aanspraak en de gezelligheid die met het blokje om gaan, zo vanzelfsprekend waren. Mevrouw is al een aantal jaar weduwe en heeft altijd voor haar man gezorgd die lang ziek geweest is. Ze kan steeds minder goed tegen alleen zijn en kijkt er naar uit als je haar op maandag- of dinsdagmiddag een bezoekje brengt. Bij mooi weer zit ze graag met je in haar tuin. En soms is ze ook in voor een gezamenlijk ommetje. Voor haar zoon, die zijn moeder met alle zorg omringt, zou je komst ook heel fijn zijn.  

Licht verstandelijke beperking
Een vrouw van 45 jaar met licht verstandelijke beperking heeft tot ca 1,5 jaar geleden altijd met veel plezier gewerkt. Helaas heeft ze daarna lichamelijke problemen gekregen en zijn haar ogen sterk achteruitgegaan. Ze kan daardoor helaas niet meer werken. Ze mist de gezelligheid en de contacten van haar werk erg. Ze woont bij haar ouders. Ze kan door haar verstandelijke en gezichtsbeperking niet alleen naar buiten, maar mist het naar buiten gaan erg. Ze zegt ‘Ik zou zo graag een gezellig maatje hebben die net als ik van lachen houdt en die bereid is me te helpen. Die leuke dingen met me wil doen, bij voorkeur buiten, bij minder mooi weer binnen.’ Ze houdt van muziek, van swingen en bewegen, van wandelen. Een eenvoudig spelletje doen, zoals domino, pesten, bingo en memory vindt ze leuk of samen creatief bezig zijn.

Interesse in muziek
Een 93-jarige vrouw in Rokkeveen houdt erg van quizzen. Ze kijkt trouw naar alle (kennis)quizzen op de TV. Ze houdt ook van kruiswoordpuzzels. Helaas ziet ze niet goed meer, waardoor ze dat niet meer alleen kan. Ze geniet erg van luisteren naar klassieke muziek, heeft een grote verzameling CD's. Ze vindt het fijn om buiten met de rollator nog een klein stukje te lopen. Spreekt het je aan om samen met haar naar buiten te gaan of samen naar muziek te luisteren, te puzzelen of te quizzen? Heb je een brede belangstelling en interesse in het nieuws, net als zij? Als je een auto hebt en ook eens samen naar een parkje of bos wilt gaan zou helemaal fijn zijn. Ze houdt van de natuur, vooral van vogels en hun gezang. Ze zou je dankbaar zijn.

Heb je interesse in een van onze vacatures of wil je meer informatie neem dan contact met ons op via vrijwilligerthuis@meezhn.nl of via Martine de Waal, tel. 06- 39437494